• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Maestrul Tudor Gheorghe în vizită la Chişinău

    Maestrul Tudor Gheorghe în vizită la Chişinău

    10.04.2012  

    Actorul şi interpretul Tudor Gheorghe, însoţit de primarul general, Dorin Chirtoacă a vizitat astăzi strada din Chişinău care-i poartă numele. Strada Gheorghe Tudor se află în carterul Telecentru şi are circa 300 m lungime. Drumul respectiv a fost redenumit încă în anii '90, printr-o decizie a Consiliului Municipal Chişinău, perioadă când au fost înlocuite denumirile sovietice a majorităţii străzilor din Capitală.

    Tudor Gheorghe ştia că o stradă din Chişinău îi poartă numele, însă până acum nu cunoştea locul unde se află. Artistul nu este deranjat de lungimea drumului, spunând că în România nu există o stradă care să-i poarte numele. „Important e să vezi cât eşti viu că o stradă îţi poartă numele. Că după ce eşti mort nu mai contează, chiar dacă ţi-ar face şi bulevard", a spus maestrul.

    Primarul Dorin Chirtoacă l-a însoţit pe T. Gheorghe să vadă strada, la rugămintea maestrului. Astfel că nu putea fi vorba de pregătiri a drumului, în sens de anumite reparaţii, pentru venirea oaspetelui.

    Tudor Gheorghe a vizitat şi liceul „Mihai Viteazul", aflat în preajmă. Acolo, maestrul, însoţit de primarul general, Dorin Chirtoacă, au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare, duă care elevii au prezentat un spectacol cu cântece şi poezii patriotice, dar şi dansuri populare.

    Zilele acestea, maestrul Tudor Gheorghe s-a aflat la Chişinău cu ocazia susţinerii spectacolului „Rapsod şi lăutar", la Palatul Naţional.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com