• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Iniţiativa deputaţilor liberali: amenzi de până la 6 000 lei pentru clienţii prostituatelor

    Iniţiativa deputaţilor liberali: amenzi de până la 6 000 lei pentru clienţii prostituatelor

    09.04.2012  

    Procurarea directă sau prin intermediari a serviciilor sexuale urmează a fi sancţionată cu amendă de la 100 la 300 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore. Aceasta prevede iniţiativa legislativă a deputaţilor PL Valeriu Munteanu, Ana Guţu şi Corina Fusu privind modificarea şi completarea Codului contravenţional al Republicii Moldova nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008. Proiectul a fost înregistrat la Cancelaria Parlamentului vineri, 6 aprilie 2012 şi urmează a fi discutat în cadrul comisiilor parlamentare.

    Potrivit deputaţilor liberali, urmează a fi sancţionate atât prostituatele, cât şi clienţii acestora, deoarece „practicarea prostituţiei se desfăşoară prin acordul amiabil dintre client şi prostituată”. „Luând în consideraţie că adesea această „tranzacţie“ este intermediată de terţe persoane (de regulă, proxeneţi), dispoziţia normei contravenţionale propuse spre adoptare conţine şi o prevedere expresă referitoare la inevitabilitatea răspunderii contravenţionale chiar şi în cazul intermedierii transmiterii valorilor materiale”, precizează deputaţii liberali.

    Totodată, autorii iniţiativei legislative se arată convinşi că adoptarea respectivului proiect de lege va duce şi la scăderea numărului „turiştilor sexuali” care deseori aleg Republica Moldova drept destinaţie, precum şi refacerea imaginii Republicii Moldova, grav afectată în ultima perioadă din cauza scandalurilor cu tentă sexuală. „Alături de practicarea prostituţiei, incriminată deja în Codul contravenţional, prezentul proiect de lege vine să completeze cadrul legal în sensul sancţionării persoanelor care oferă bani sau alte valori materiale în scopul procurării de servicii sexuale. Oportunitatea acestei completări reiese din amploarea fenomenului desfrânării sexuale, din necesitatea ocrotirii valorilor morale ale societăţii, precum şi din grija pentru sănătatea publică”, se menţionează în nota informativă a proiectului de lege.

    Potrivit deputaţilor liberali sancţionarea clienţilor prostituatelor este deja aplicată într-o serie de state europene precum Suedia, Norvegia sau Islanda, iar numărul cazurilor de prostituţie în aceste state s-a redus în jumătate.


    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com