• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: 7 aprilie este ziua lașității, nu a libertății

    Dorin Chirtoacă: 7 aprilie este ziua lașității, nu a libertății

    09.04.2012  

    După ce parlamentarii au votat ca 7 aprilie să fie desemnată oficial Ziua Libertății, primarul general Dorin Chirtoacă a venit cu o replică. Nemulţumit de modul în care decurge ancheta în dosarul „7 aprilie”, edilul a declarat că această zi este mai degrabă una a tristeții și a lașității. 

    „7 aprilie a fost declarată Ziua Libertății, dar nu știu dacă fiecare dintre noi, cei care sunt aici și care au fost la 7 aprilie 2009 în centrul Capitalei, putem spune din tot adâncul inimii și sufletului că astăzi este Zi a Libertății. Mai degrabă este ziua tristeții și a lașității”, a declarat primarul general.

    Chirtoacă a menționat că după 3 ani de la acele triste evenimente, nu s-a făcut dreptate, iar persoanele care au distrus Parlamentul și Preşedinţia, care au făcut masacrul în Piața Marii Adunări Naționale și care l-au ucis pe Valeriu Boboc rămân necunoscute. „Deși am identificat unii oameni și am cerut organelor de drept să intervină, au fost date doar decorații și indemnizații”, a spus sursa.

    Edilul Capitalei a afirmat că în ziua de 7 aprilie 2009 a avut loc o revoltă firească a tinerilor, care a fost deturnată de un grup de extremiști din cadrul Partidului Comuniștilor. „S-ar putea fi fost implicate și persoane din tabăra democratică. Altfel, cum putem explica faptul ca până astăzi nu sunt pedepsite persoanele responsabile de acel masacru?”, a întrebat primarul.

    Menționăm că ieri, 7 aprilie, mai mulță tineri s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale, unde au participat la acţiunea „Flacăra libertăţii”. Manifestanții împreună cu primarul general, Dorin Chirtoacă și părinții lui Valeriu Boboc au aprins lumânări la locul unde a fost omorât tânărul, în memoria tutoror victimilor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com