• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministerul Apărării aprofundează colaborarea în teritoriu

    Ministerul Apărării aprofundează colaborarea în teritoriu

    04.04.2012  

    Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a oferit în ajunul sfintelor sărbători de Paşti o maşină automată de spălat Centrului de plasament temporar al copiilor în situaţii de risc „Azimut” din Soroca. Acţiunea s-a desfăşuart marţi, 3 aprilie, în cadrul vizitei de lucru a ministrului Apărării în raioanele Soroca și Drochia.

    Ministrul Apărării s-a arătat încrezut că îngrijirea copiilor din acest centru de plasament va fi de acum înainte mai bună. Vitalie Marinuţa a discutat cu administraţia centrului despre întreţinerea copiilor social vulnerabili şi a declarat că Ministerul Apărării va susţine şi pe viitor această instituţie. Centrul „Azimut” este o instituţie cu profil educativ şi de recuperare, iar beneficiarii instituţiei sunt copiii orfani, neşcolarizaţi, cerşetori, din familii de extremă sărăcie, familii afectate de alcoolism, droguri, boli psihice, precum şi cei abuzaţi.

    În cadrul vizitei efectuate în partea de nord a ţării, ministrul Apărării a discutat cu autoritățile din Soroca și Drochia despre încorporarea recruţilor în Forţele Armate şi diversificarea procesului de educaţie militar — patriotică a tineretului. Autorităţile locale au afirmat că în acest an din bugetele locale vor fi alocate surse financiare pentru reparaţia sediului Centrului Militar Teritorial din Soroca şi procurarea unui automobil de serviciu pentru activitatea angajaţilor din această instituţie.

    Totodată, în cadrul vizitei în raioanele Soroca şi Drochia, ministrul Apărării a inspectat filialele Î.S. „Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională”. Vitalie Marinuţa a solicitat în acest sens ridicarea nivelului de calificare profesională a specialiştilor prin implementarea tehnologiilor moderne de instruire. De menţionat că filialele din Soroca şi Drochia pregătesc conducători auto de toate categoriile pentru economia Republicii Moldova şi necesităţile Armatei Naţionale. Pe parcursul anului precedent în cadrul acestor filiale au fost instruiţi peste 1000 de conducători auto.

    La Soroca, ministrul Apărării şi preşedintele raionului Victor Său au depus inclusiv flori la piatra de temelie a monumentului edificat în memoria eroilor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. De asemenea, în cadrul întâlnirilor cu primarii din raion şi alţi lideri locali, ministrul Apărării s-a referit la obiectivele Guvernului Republicii Moldova în domeniul de apărare şi securitate, inclusiv progresele obținute în domeniul reformei militare. Vitalie Marinuţa a subliniat inclusiv care este aportul Armatei Naţionale în procesul de evacuare şi distrugere a pesticidelor de pe teritoriul naţional şi colaborarea cu organizaţiile internaţionale.

    De menţionat că întâlnirea ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din regiunea de nord a ţării a avut scopul de a aprofunda comunicarea şi colaborarea pe domenii de interes reciproc.

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com