• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu ironic: Când ai funcţie, ce mai contează ceilalţi colegi din Alianță

    Mihai Ghimpu ironic: Când ai funcţie, ce mai contează ceilalţi colegi din Alianță

    04.04.2012  

    Președintele liberalilor, Mihai Ghimpu, insistă pe faptul că formațiunii sale trebuie să-i revină controlul asupra unei instituții de forță. Mai exact - a Procuraturii Generale.

    Luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate la ProTV Chișinău, Vlad Filat a spus că despre asta nu s-a discutat la modul serios. „Eu personal nu am auzit ca acest lucru să fi fost discutat la modul serios în cadrul Alianței”, a spus Vlad Filat.

    Ieri, 3 aprilie, Mihai Ghimpu, a avut o replică. „Poate nici nu te străduiești să auzi când se discută. Ai funcție, ce mai contează deja ceilalți colegi din Alianță. Am abordat subiectul ăsta, și nu odată, la Consiliul Alianței.

    Martor este dl Hadârcă. Despre democrați... scârțâie și ei. Dacă nu vor ca PL să aibă pârghii, să-și asume actul guvernării.... cu 7 aprilie... actul guvernării, etc.”, a conchis președintele PL.

    UNIMEDIA amintește că președintele PL, Mihai Ghimpu, declara în martie că a cedat fotoliul de speaker, însă cere în schimb conducerea unei instituții de forță - cea a Procuraturii Generale. „E şi normal, în cazul dat în care PL-ul a cedat funcţia de speaker, după alegerea preşedintelui, fiindcă în acord nu e scris că funcţia revine PL-ului numai în cazul în care domnul Lupu e preşedinte. Este stipulat clar că funcţia de preşedinte al Parlamentului eu puteam să o cer de la început, asta noi verbal ne-am înţeles, dar în scris asta înseamna de la bun început, din toamnă ca eu să fiu speaker, e scris şi numele meu, nu doar partidul.[...] Şi acum sigur că da, noi am pus problema. Da, nu am ce ascunde, am dori conducerea Procuraturii Generale. Nu pentru că am fi neîndreptăţiţi, ci pentru că ar fi corect aşa, noi ne-am asumat actul guvernării”, a punctat președintele PL.

    După aceasta declarație, ONG-urile din Moldova s-au declarat contra ca funcția de Procuror să fie controlată de partide politice.

    În cadrul unei dezbateri organizate de portalul de știri UNIMEDIA, majoritatea au votat PRO ca această funcție să revină Partidului Liberal.

    Poziția lui Dorin Chirtoacă privind acest subiect:

    „De la bun început PL a optat pentru ca una din structurile de forță să revină la noi. Mai bine spus, fiecare din AIE să aibă în portofoliu o instituție de forță. Lucrul acesta nu a fost acceptat. Este bine să aibă loc depolitizarea, dar în contextul unei clase politice mature, a unei societăți dezvoltate. În contextul actual, oamenii înțeleg că au ales politicieni care să le facă dreptate. Asumarea guvernării necesită și instrumente. La depolitizare trebuie să revenim mai târziu”.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com