• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ce are de gând să facă Dorin Chirtoacă cu panourile şi chioşcurile din Capitală?

    Ce are de gând să facă Dorin Chirtoacă cu panourile şi chioşcurile din Capitală?

    04.04.2012  

    În prezent, în orașul Chișinău sunt amplasate circa 5 mii de chioșcuri. Informația a fost făcută publică de către primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei emisiuni la EuroTV. Potrivit lui, se pregătește un proiect de decizie prin care se propune introducerea unei taxe pentru utilizarea spațiului public.

    „Referitor la construcții. Avem 5000 de chioșcuri în Chișinău. Mulți oameni trăiesc din această activitate. Însă, aspectul orașului este afectat. Ne propunem să introducem o taxă pentru spațiul public utilizat. Nu vom mai permite amplasarea de unități de comerț stradal. Cei care activează deja, le vom permite activitatea în continuare. Mai am câteva cazuri de analizat, după care tragem linie. Da, a fost o metodă de dezvoltare economică, dar așa nu mai merge”, a spus primarul.

    Cât privește multitudinea de panouri apărute în oraș, Chirtoacă spune că „le va oferi atenție” și lor. „Am semnat deja o dispoziție care prevede scoaterea panourilor publicitare de pe secțiunea de drum Aeroport - porțile orașului. După aceea, vom merge la reducerea lor în tot orașul prin taxare. Odată cu reconstrucția capitală a străzilor vom purcede și la eliminarea a tot ce înseamnă construcții ușor demontabile - chioșcuri și panouri”, a mai declarat edilul.

    Întrebat care sunt planurile sale privind parcările din zona centrală a Chișinăului, Chirtoacă a menționat că a renunțat la ideea de a oferi loc de parcare pe anumite porțiuni ale PMAN, din cauza reacțiilor contradictorii. „Dacă e să vorbim de un proiect de lungă durată - analizăm posibilitatea construcției unei parcări multietajate sub PMAN”, a mai spus sursa.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com