• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ion Cebanu: Dorim un fair-play în sportul din Republica Moldova

    Ion Cebanu: Dorim un fair-play în sportul din Republica Moldova

    02.04.2012  

    La Chişinău se desfăşoară Reuniunea membrilor Consiliului de administrare a Agenţiei Est-Europene Anti-Doping (RADO), la care participă membrii permanenţi reprezentanţi ai statelor din regiune. Este vorba de Republica Moldova, Republica Albania, Republica Armenia, Bosnia şi Herţegovina, Georgia, Republica Macedonia, Muntenegru, dar şi directorii regionali ai Agenţiei Mondiale Anti-doping (WADA) din Canada şi Confederaţia Elveţiană.

    Ministrul Tineretului şi Sportului Ion Cebanu a salutat vizita administratorilor europeni în Republica Moldova, exprimând încrederea că reuniunea de două zile la Chişinău va fi una productivă. ”Dorim cu adevărat un fair-play în sportul moldovenesc şi vom insista în continuare să fie respectată legislaţia Republicii Moldova în acest domeniu, dar şi recomandările organismelor europene. Totodată, urmează două zile de consultări intense la acest capitol şi sper că vom reuşi un parteneriat care ne va permite să obţinem rezultate bine conturate în viitorul apropiat. Doresc lucruri benefice pentru sportivi, antrenori şi medicina sportivă, în urma acestei reuniuni”, a declarat Ion Cebanu.

    La rândul său, şi directorul regional al WADA din Confederaţia Elveţiană, Frédéric Donzé, a accentuat importanţa întrunirii: ”Dopingul merge dincolo de sport şi este un exemplu prost pentru tineri. Faptul că Guvernul Republicii Moldova a acceptat propunerea de a organiza o întâlnire la Chişinău denotă dorinţa fermă a Republicii Moldova de a proteja performanţele sportivilor moldoveni în cele mai bune tradiţii ale comunităţii mondiale”.

    Reamintim că Republica Moldova este ţară membră al Consiliului de administrare al RADO şi găzduieşte în perioada 2-3 aprilie, în premieră pentru republica noastră, Reuniunea membrilor Consiliului de administrare a Agenţiei Est-Europene Anti-Doping, eveniment considerat a fi unul decisiv pentru dezvoltarea politicilor din domeniul Anti-Doping din regiune, reprezentanţii RADO şi WADA urmând să ofere consultanţă experţilor din republica noastră pentru iniţierea procesului de creare a Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com