• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat procedura de liberalizare a serviciilor aeriene cu România, Italia, Germania şi Austria

    Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a iniţiat procedura de liberalizare a serviciilor aeriene cu România, Italia, Germania şi Austria

    02.04.2012  

    În contextul încheierii Acordului privind spaţiul aerian comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care se preconizează pentru vara anului 2012, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, a comunicat prin intermediul unor scrisori oficiale expediate Ministerelor de resort din România, Italia, Germania și Austria despre interesul Republicii Moldova de a liberaliza serviciile aeriene regulate pentru companiile aeriene din aceste state, pînă la data semnării acestuia.

    Astfel, MTID îşi exprimă disponibilitatea de a elibera autorizaţii transportatorilor aerieni din România, Italia și Germania pentru operarea serviciilor  regulate bazate pe libertăţile a treia şi a patra a aerului fără nici o restricţie comercială sau limitare privind numărul oraşelor pereche (punctele de destinaţie pe teritoriul ambelor state), numărul frecvenţelor, capacităţile și tarifele aplicate.

    În scrisorile expediate la sfârșitul lunii martie 2012, Ministrul menționează despre interesul sporit exprimat de transportatorii aerieni din Uniunea Europeană şi importanța beneficiilor oferite călătorilor și operatorilor aerieni în rezultatul liberalizării pieţii de transporturi aeriene.

    Amendamentele propuse de MTID la Acordurile semnate între guvernele RM și Romania, Italia, Germania și Austria privind serviciile aeriene  vor fi aplicate din momentul primirii confirmării acordului statelor nominalizate. De menționat că, în ajunul sărbătorilor de Paști urmează să fie create premize comerciale pentru accederea pieței serviciilor aeriene de către operatorii noi.

    Într-o altă ordine de idei, MTID în comun cu Autoritatea Aeronautică Civilă au elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Regulamentului pentru compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întîrzierii prelungite a zborurilor.
    În acest sens, MTID își propune armonizarea cadrului normativ național în conformitate cu standardele europene privind protecția consumatorilor în domeniul trasportului aerian. 

    Obiectivul Proiectului menționat presupune disciplinarea transportatorii aerieni prin crearea garanţiilor efective pentru pasageri în cazul refuzului la îmbarcare și anulării sau întîrzierii prelungite a zborurilor, iar prin aceasta se urmărește scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate în domeniul transportului aerian.

    Proiectul de Regulament se află la etapa finală de avizare și urmează să fie remis Guvernului Republicii Moldova pentru aprobare.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com