• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al ONU, Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, şi Ulziisuren Jamsran, director UN Women în Moldova

    Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al ONU, Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, şi Ulziisuren Jamsran, director UN Women în Moldova

    29.03.2012  

    Viceprim – ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al ONU, Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, şi Ulziisuren Jamsran, director UN Women în Moldova.

    În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă realizările şi priorităţile în domeniul egalităţii de gen şi politicii naţionale în acest domeniu.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a menţionat importanţa partenerilor de dezvoltare, care susţin eforturile Guvernului şi societăţii civile în domeniul egalităţii de gen - Fondul ONU pentru populaţie, UN Women, Misiunea OSCE în Moldova, Misiunea OIM în Moldova.

    Vicepremierul a enumerat câteva acţiuni de anvergură care au avut loc în ţara noastră cu scopul de a promova egalitatea de gen, printre acestea: Forumul Naţional al Femeilor din Moldova, consacrat Aniversării a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova cu genericul "Rolul femeilor în democratizarea ţării", eveniment care face parte din procesul de implementare al Programului naţional de asigurare a egalităţii de gen pe anii 2010-2015, în special la compartimentul participării femeilor în procesul decizional în viaţa politică şi publică.

    Mihai Moldovanu a mai spus că în ţara noastră are loc anual Campania Mondială 16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen. Totodată, autorităţile responsabile de acest domeniu, atât la nivel central cât şi local au asigurat diverse activităţi de fortificare a capacităţilor specialiştilor conform abilităţilor în contextul Legii nr.45-XVI cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

    Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al ONU, şi-a exprimat aprecierea pentru implicarea lui Mihai Moldovanu în procesele de dezvoltare a Comisiei Gender, şi participarea acestuia la mesele rotunde care se organizează cu acest prilej.

    Deasemenea, Kaarina Immonen s-a expus cu privire la Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2020", unde este inclus şi aspectul egalitate între femei şi bărbaţi.

    "Extrem de important este că în urma recomandărilor făcute Republicii Moldova de către UN Women şi Organizaţia Naţiunilor Unite, au fost implementate în proporţie de 90 la sută, acesta fiind un merit deosebit al autorităţilor Republicii Moldova", a adăugat Kaarina Immonen.

    Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei, a apreciat relaţiile ascendente dintre cele două state şi a menţionat că ţara sa va sprijini şi în continuare reformele iniţiate de Guvern, în special cele ce ţin gender.

    Ulziisuren Jamsran, director UN Women, a enunţat faptul că Republica Moldova va beneficia integral de suportul organizaţiei UN Women în promovarea iniţiativelor de promovare a femeilor, atât la nivel central cât şi local şi a propus să fie creat un centru naţional de coordonare a asistenţei femeilor.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com