• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă și Mircea Hava s-au întâlnit la Chişinău de Ziua Unirii

    Dorin Chirtoacă și Mircea Hava s-au întâlnit la Chişinău de Ziua Unirii

    27.03.2012  

    Administrațiile municipiului Chișinău și municipiului Alba –Iulia din România vor realiza în viitorul apropiat proiecte de restaurare a Centrului istoric al Chișinăului. Subiectul a fost discutat de primarii celor două orașe, Dorin Chirtoacă și Mircea Hava, care împreună cu consilieri români se află în aceste zile în vizită în Republica Moldova.

    Delegația română a avut o întrevedere cu primarul Dorin Chirtoacă în dimineața zilei de 27 martie și a fost prilejuită de împlinirea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În cursul întâlnirii de la Chişinău au fost abordate mai multe teme de cooperare, printre care problema fondurilor europene şi proiecte culturale comune.

    ,,Faptul că suntem în aceste zile aici, dovedește ce simțim pentru Chișinău, pentru 27 martie, însă nu venim doar să facem poze, dar să vă dăm de la noi, ceea ce vă interesează în tot ceea ce înseamnă proiecte și dezvoltare, pentru că noi avem deja un parcurs în acest sens”, a declarat primarul de Alba-Iulia, Mircea Hava.
     
    Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, primăria din Alba-Iulia va susținute financiar în viitorul apropiat proiectarea restaurării sediului Primăriei Chișinău, Liceului Gheorghe Asachi și casei memoriale a sculptorului Alexandru Plămădeală.
     
    ,,Vom continua relațiile bune dintre Chișinău și Alba-Iulia, încât cetățenii din ambele orașe să se bucure de rezultate vizibile, iar ziua de 27 martie să ne lumineze în tot ceea ce facem”, a spus Dorin Chirtoacă.
     
    Pe parcursul zilei de astăzi, primarii celor două orașe vor vizita Expoziţia „Memoria ca formă de justiţie”, realizată de Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, a autorilor Ana Blandiana şi Romulus Rusan și vor participa la Lansarea Cărţii „Coroana din cenuşă – o sută de poeme de patrie şi dor”, a autoarei Maria Augustina Hâncu.
     
    Până în prezent, Alba-Iulia a finanțat mai multe proiecte culturale la Chișinău, între care plăcile comemorative și busturile lui Grigore Vieru și a lui Adrian Păunescu.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com