• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Prima întâlnire a primarul general Dorin Chirtoacă cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

    Prima întâlnire a primarul general Dorin Chirtoacă cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

    27.03.2012  

    Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost primit astăzi de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Primarul capitalei a fost însoţit de reprezentanţii fracţiunilor din cadrul Consiliului municipal Chişinău. Aceasta a fost prima întâlnire a primarului Dorin Chirtoacă cu preşedintele Nicolae Timofti.

    Cu acest prilej, primarul de Chişinău i-a transmis domnului Nicolae Timofti felicitări cu ocazia alegerii domniei sale în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, urându-i succes în îndeplinirea mandatului. Dorin Chirtoacă a subliniat importanţa alegerii şefului statului, în contextul depăşirii crizei politice, asigurării stabilităţii şi prosperităţii în ţară.

    Preşedintele Nicolae Timofti a mulţumit, la rândul său, pentru „cuvintele calde spuse în mesajul de felicitare”. „În calitatea mea de locuitor al capitalei, constat cu plăcere schimbările în bine care au loc în Chişinău în ultimii ani. Îmi exprim speranţa că în continuare vom putea colabora pentru atingerea obiectivelor strategice ale ţării – integrarea europeană, creşterea economică, combaterea corupţiei şi reformarea sistemului judecătoresc şi astfel vom bucura oamenii cu rezultatele noastre. În timpul mandatului meu, puteţi conta pe sprijinul Administraţiei Preşedintelui Republicii Moldova pentru realizarea proiectelor prioritare ale oraşului Chişinău, în limitele competenţelor şefului statului”, a menţionat preşedintele Nicolae Timofti.

    Primarul general i-a transmis preşedintelui textul ultimei Recomandări a Congresului Puterilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, aprobată săptămâna trecută, care se referă la situaţia autorităţilor publice locale din Republica Moldova. Dorin Chirtoacă a solicitat sprijinul şefului statului pentru promovarea şi realizarea acestor recomandări. Primarul de Chişinău l-a informat pe Nicolae Timofti despre proiectele prioritare ale administraţiei capitalei, pentru următorii ani. Este vorba de creşterea veniturilor la buget, construcţia şoselei de centură a Chişinăului, asamblarea troleibuzelor, reparaţia străzilor, construcţia unui stadion olimpic etc.

    În context, preşedintele Republicii Moldova şi primarul general al municipiului Chişinău au convenit ca pe viitor să aibă cu regularitate întâlniri bilaterale.

    Nicolae Timofti a fost ales preşedinte al Republicii Moldova la data de 16 martie curent, cu votul a 62 de deputaţi din Parlament şi a fost învestit în funcţie la data de 23 martie. Nicolae Timofti este cel de-al patrulea preşedinte al Republicii Moldova. 

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com