• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: Doar prin activităţi de voluntariat putem schimba lucrurile şi transforma Chişinăul într-un oraş cu adevărat curat

    Dorin Chirtoacă: Doar prin activităţi de voluntariat putem schimba lucrurile şi transforma Chişinăul într-un oraş cu adevărat curat

    24.03.2012  

    În doar câteva ore de lucru, cele peste 1200 de persoane care au ieşit astăzi să facă curăţenie în zona albiei râului Bâc au acumulat mai multe tone de gunoi. Au fost salubrizate ambele maluri ale râului Bâc, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul - Grădina Botanică. La activităţi au participat, în mare parte, angajaţii SA „Apă-Canal Chişinău" şi SA „Termocom", ai Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, militari din cadrul Armatei Naţionale, dar şi câţiva elevi ai unui liceu din capitală.

    La curăţenia generală a albiei râului Bâc a ieşit şi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă. „Situaţia din zona albiei râului Bâc confirmă necesitatea desfăşurării unei campanii municipale de curăţenie generală. Or, ceea ce vedem aici ne arată, încă o dată, că avem foarte multe persoane care sunt total indiferente la tot ce se întâmplă în jur, inclusiv de protecţia mediului şi salubrizarea oraşului. În fiecare primăvară angajaţii de la Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi curăţă zona, iar peste doar câteva luni, gunoiul revine. Tocmai de asta cred că doar prin activităţi de voluntariat putem schimba lucrurile şi transforma Chişinăul într-un oraş cu adevărat curat", a menţionat primarul de Chişinău.

    Astăzi s-a făcut curăţenie şi în alte zone ale oraşului Chişinău. Este vorba de Pădurea-parc „Râşcani", Parcul „Valea Trandafirilor", Parcul „Alunelul", străzile Bucovina, Mirceşti şi scuarul „S. Lazo" din str. Titulescu. La activităţile de salubrizare de aici au participat alte peste 900 de persoane.

    Aceste acţiuni se înscriu în campania de curăţenie a municipiului, cu genericul „Hai Chişinău", desfăşurată de Primăria Chişinău.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com