• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a câştigat „lupta”: Şefa Direcţiei Asistenţă Socială, Eugenia Ceban, a fost demisă

    Dorin Chirtoacă a câştigat „lupta”: Şefa Direcţiei Asistenţă Socială, Eugenia Ceban, a fost demisă

    22.03.2012  

    Curtea Supremă de Justiţie a dat, joi, câştig de cauză primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, în procesul intentat de directorul Direcţiei Generale Asistenţă Socială, Eugenia Ceban, privind pensionarea acesteia, odată cu atingerea limitei de vârstă.

    În anul 2011, prin dispoziţia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, Eugenia Ceban a fost înştiinţată de eliberarea din funcţie, odată cu împlinirea vârstei de pensionare. Funcţionara a contestat în instanţă legalitatea dispoziţiei, iar Curtea de Apel Chişinău a admis cererea de chemare în judecată. Dorin Chirtoacă a atacat cu recurs hotărârea primei instanţe, la Curtea Supremă de Justiţie, care astăzi a decis că primarul a respectat legea, la emiterea dispoziţiei de pensionare din funcţia de director al Direcţiei Generale Asistenţă Socială a Eugeniei Ceban.

    Aceasta este prima decizie a Curţii Supreme de Justiţie, prin care instanţa dă câştig de cauză Primăriei Chişinău într-un proces legat de pensionarea unui funcţionar, odată cu atingerea limitei de vârstă.

    www.chisinau.md

    **********************************************************

    Șefa Direcței Asistență Socială, Eugenia Ceban, a fost demisă din funcție. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de șeful Direcției relații cu publicul de la Primăria Chișinău, Vadim Brânzaniuc. 

    Potrivit sursei, Curtea Supremă de Justiţie a dat, astăzi, 22 martie, câştig de cauză primarului general, Dorin Chirtoacă, în procesul intentat de șefa Direcţiei Generale Asistenţă Socială, Eugenia Ceban, privind pensionarea acesteia, odată cu atingerea limitei de vârstă.

    În anul 2011, prin dispoziţia edilului Capitalei, Eugenia Ceban a fost înştiinţată de eliberarea din funcţie, odată cu împlinirea vârstei de pensionare. Funcţionara a contestat în instanţă legalitatea dispoziţiei, iar Curtea de Apel Chişinău a admis cererea de chemare în judecată. Dorin Chirtoacă a atacat cu recurs hotărârea primei instanţe, la Curtea Supremă de Justiţie, care astăzi a decis că primarul a respectat legea, la emiterea dispoziţiei de pensionare din funcţia de director al Direcţiei Generale Asistenţă Socială a Eugeniei Ceban.

    UNIMEDIA precizează că anterior primarul Dorin Chirtoacă și-a mai permis reacții dure în adresa șefei Eugeniei Ceban, cu care este de mai multă vreme în conflict. Edilul Capitalei a specificat, cu referire la ea, că unii funcționari vor pleca din Primărie doar cu picioarele înainte.

    Conflictul între primarul general Dorin Chirtoacă și şefa  Direcţiei Asistenţă Socială, Eugenia Ceban a început acum 3 ani. Edilul Capitalei a avut câteva tentative de a o demite din funcţie, după ce la suprafaţă au ieşit mai multe încălcări grave.

    Prima încercare a avut loc la 3 octombrie 2007, atunci Eugenia Ceban ar fi concediat ilegal mai multe persoane aflate în subordinea sa. Ulterior, instanţa a decis restabilirea ei în funcţie. O altă tentativă de a o elibera din funcţie, pentru încălcări ale disciplinei financiare şi contabile comise de aceasta, s-a produs la 27 octombrie 2008, de asemenea, fără succes.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com