• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (interviu) Dorin Chirtoacă: ”Ar fi o prostie să-i cer viitoarei soţii să stea acasă”

    (interviu) Dorin Chirtoacă: ”Ar fi o prostie să-i cer viitoarei soţii să stea acasă”

    21.03.2012  

    La serviciu este înconjurat de femei. Vorba edilului capitalei: “Deocamdată n-are cine să fie geloasă”. Prima lui dragoste rămâne a fi primăria. Şi doar atunci va fi gata să-şi pună pirostriile, când  îşi va duce la bun sfârşit toate ideile de la serviciu.

    Despre El şi Ea, în general…

    Atât femeile cu bărbaţii, cât şi bărbaţii cu femeile trebuie să aibă înţelegere, deschidere şi răbdare.

    Prea multă răbdare însă strică, pentru că generează acumularea  energiei negative, care se poate transforma, la un moment dat, într-o ceartă.

    Dacă tratezi o problemă din cuplu cu înţelegere şi deschidere, ai şanse mari să o rezolvi. Dacă o iei cu zburlita, s-ar putea, ca lucrurile să se complice.

    În cazul în care o colegă de serviciu vine în toane proaste la muncă…

    Prefer să las lucrurile aşa cum sunt. Nu intră zilele în sac şi nici nu vin turcii. Revin la problema colegei peste o zi-două.

    Am o familie foarte puternică…

    Şi aceasta poate aduce uneori complicaţii. Ambii părinţi sunt oameni cu caracter.

    De la formarea familiei, tatăl era cel, care prin natura situaţiei, era capul familiei. În ultimii ani atest o inversare a situaţiei, întrucât şi mama are un caracter puternic, la fel cum era şi bunica, mama mamei.

    Este bine, când ambii soţi sunt puternici, dar e la fel de important să existe compatibilitate, ca să nu-şi dăuneze reciproc, prin puterea caracterului.

    Până la vârsta de 7 ani am locuit cu bunica

    Cât mama era la muncă, bunica mă creştea şi mă educa, nu am mers la grădiniţă, decât un an. Apoi, până a pleca la Iaşi, toate vacanţele, week-end-urile le petreceam în compania bunicii la ţară, cu sapa în mână şi munca în gospodărie.

    Nu am fost întrebat de-a lungul timpului despre căsătorie. Părinţii văd că sunt prea implicat la primărie, deşi, evident,  îşi doresc nepoţi.

    Rareori vorbesc cu mama despre femei…

    Nu întotdeauna mama este de acord cu viziunile mele. Oricum,  şi-ar dori ca alegerea mea să fie una sinceră şi fericită, în aşa fel, încât viaţa în cuplu să aducă numai roade bune.

    Ar fi o prostie să-i cer viitoarei soţii să stea acasă…

    Femeia trebuie să facă ceea ce-i este aproape de sufletul ei. Dacă îmi va fi dat, ca jumătatea pe care o voi alege să fie o persoană cu activitate profesională pronunţată, ar fi absurd să nu-i permit să facă acest lucru, deşi asta înseamnă să ne fie ceva mai complicat.

    Olga Chirica, www.unica.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com