• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputata Ana Guţu: Republica Moldova trebuie să aibă cât mai mulţi prieteni, iar unul din aceştia este România, care este cel mai aproape şi care şi-a demonstrat mereu sprijinul său necondiţionat

    Deputata Ana Guţu: Republica Moldova trebuie să aibă cât mai mulţi prieteni, iar unul din aceştia este România, care este cel mai aproape şi care şi-a demonstrat mereu sprijinul său necondiţionat

    20.03.2012  

    Parlamentul României va sprijini aspiraţiile, obiectivele şi aşteptările Republicii Moldova în contextul integrării europene. Comisia comună pentru integrare europeană a parlamentelor celor două ţări a adoptat marţi, 20 martie, la Chişinău, o rezoluţie prin care România îşi asumă să sprijine politic Republica Moldova pentru aderarea la UE, transmite Info-Prim Neo.

    „Parlamentarii din România se oferă să ne ajute şi să răspundă la acele necesităţi pe care le vom formula noi în materie de proces legislativ, elaborarea şi adoptarea legilor euroconforme. Sperăm să avem colaborări mai intense şi mai profunde inclusiv pe dimensiunea interguvernamentală”, a declarat parlamentara Ana Guţu, co-preşedinte al comisiei din partea Republicii Moldova.

    Ana Guţu a mai spus că Republica Moldova trebuie să aibă cât mai mulţi prieteni, iar unul din aceştia este România, care este cel mai aproape şi care şi-a demonstrat mereu sprijinul său necondiţionat.

    Co-preşedintele comisiei din partea României, senatorul Titus Corlăţean, a declarat că Parlamentul României va oferi susţinere concretă, constantă şi foarte fermă Republicii Moldova în obiectivele europene fixate. „Acest lucru se va face prin eforturile proprii ale statului care doreşte să adere la Uniunea Europeană. În acelaşi timp, noi, ca stat membru al UE, putem oferi susţinere prin expertiza noastră, prin experienţa anterioară în procesul de negocieri pe care România l-a desfăşurat la momentul candidaturii sale la Uniunea Europeană”, a spus senatorul.

    „Noi afirmăm necesitatea accelerării negocierilor privind Acordul de asociere, Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător Republica Moldova – UE, obţinerea regimului de liberă circulaţie pentru cetăţenii Republica Moldova”, a mai spus Titus Corlăţean.

    Comisia comună pentru integrare europeană a fost constituită în conformitate cu Protocolul de colaborare şi parteneriat între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com