• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu renunţă la funcţia de speaker, dar aşteaptă să primească „pârghii”

    Mihai Ghimpu renunţă la funcţia de speaker, dar aşteaptă să primească „pârghii”

    19.03.2012  

    Președintele PL, Mihai Ghimpu, declară că formațiunea sa a renunțat la funcția de speaker al Parlamentului, care îi revenea conform acordului AIE. În schimb, acesta spune că discută cu colegii din coaliție despre anumite pârghii, prin care liberalii ar putea să exercite actul guvernării. Despre aceasta liberalul a vorbit în cadrul unei emisiuni la PrimeTV.

    „Noi nu ne batem pentru funcții. Dar, în același timp noi suntem la guvernare. Ne asumăm responsabilități, dar avem nevoie și de pârghii. Asta e realitatea - funcția este o pârghie. La sfârșit de mandat va trebui să raportăm alegătorului rezultatele noastre”, a spus liderul PL.

    Întrebat dacă liberalii își doresc funcția de Procuror General așa cum a făcut aluzii anterior, Mihai Ghimpu a evitat să dea un răspuns exact. „Dacă funcția de președinte a Parlamentului nu mai revine PL, nu vrem să punem problema cu eliberarea locului. Dar, totodată, ceva trebuie să ne revină și nouă. Ce vrem o să vă anunțăm mai târziu. O să discutăm în cadrul AIE și o să vă anunțăm”, a menționat sursa.

    În cadrul intervenției sale, Mihai Ghimpu a spus că dacă nu ar fi existat neînțelegerile din AIE, oamenii nici nu și-ar fi dat seama că președintele încă nu a fost ales. Potrivit lui, astfel s-ar fi discutat mai mult „despre realizările guvernării AIE, multe din ele care au trecut pe neobservate”, a conchis fostul președinte al Parlamentului.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com