• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Viceprim-ministru Mihai Moldovanu a convocat şedinţa de lucru cu privire la transparenţa distribuirii biletelor pentru tratamentul balneosanatorial

    Viceprim-ministru Mihai Moldovanu a convocat şedinţa de lucru cu privire la transparenţa distribuirii biletelor pentru tratamentul balneosanatorial

    15.03.2012  

    La şedinţă au participat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Finanţelor, Ministerului Justiţiei, Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

    Participanţii la şedinţă au trecut în revistă normele privind asigurarea şi organizarea tratamentului balneosanatorial a asiguraţilor. Aceasta a fost o şedinţă de totalizare pentru definitivarea proiectului de hotărâre a guvernului la care s-au ascultat obiecţiile autorităţilor de resort, a autorului şi a părţii dialogului social – Sindicatele.

    Astfel, potrivit Regulamentului cu privire la prestaţiile în sistemul public de asigurări sociale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă a asiguraţilor prin tratament balneosanatorial (anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 290 din 19.04.2010), Casei Naţionale de Asigurări Sociale, care este administratorul mijloacelor financiare alocate pentru tratament balneosanatorial, îi revine responsabilitatea de achiziţionare a biletelor de tratament prin organizarea licitaţiilor publice şi determinarea numărului de bilete care îi revin fiecărei entităţi în funcţie de suma contribuţiilor de asigurări sociale plătite în anul precedent anului de gestiune. În continuare, biletele achiziţionate şi datele despre numărul biletelor care le revin entităţilor se transmit Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor care, prin structurile sale ramurale, distribuie biletele nemijlocit tuturor entităţilor.

    Proiectul elaborat propune măsuri pentru sporirea responsabilităţii tuturor participanţilor la organizarea şi desfăşurarea tratamentului balneosanatorial. În acest sens, modificările propuse în proiect stabilesc separarea responsabilităţilor organizatorilor procesului de tratament balneosanatorial în raport cu entităţile beneficiare de bilete. Astfel, Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor îi revine sarcina de distribuire a biletelor şi perfectarea raportului pentru utilizarea biletelor numai pentru entităţile în care există organizaţie sindicală primară, iar Casei Naţionale de Asigurări Sociale- pentru entităţile în care nu există organizaţie sindicală primară.

    Alte modificări şi completări propuse în proiect ţin de precizarea unor situaţii privind responsabilitatea persoanelor împuternicite de repartizarea biletelor, cât şi responsabilitatea beneficiarilor privind corectitudinea utilizării acestor bilete.

    Este preconizat în scurt timp, prezentarea proiectului în şedinţă de Guvern.

    http://mihaimoldovanu.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com