• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Va fi reabilitat bulevardul Alecu Russo din Capitală. Dorin Chirtoacă: Treptat, toate străzile vor trece de la infrastructura sovietică la cea de tip european

    Va fi reabilitat bulevardul Alecu Russo din Capitală. Dorin Chirtoacă: Treptat, toate străzile vor trece de la infrastructura sovietică la cea de tip european

    12.03.2012  

    58 de milioane de lei pentru reconstrucția bulevardul Alecu Russo din Capitală. Strada va fi lărgită cu patru metri, câte doi metri pentru ambele sensuri de circulație, iar infrastructura nu va fi cu nimic mai prejos decât cea europeană. Cel puțin asta promit autoritățile din administrația publică a municipiului Chișinău.

    Proiectul a fost deja finisat și trebuie să treacă expertiza tehnica.Strada va fi reconstruită integral de la bd. Mircea cel Bătrân și până la bd. Moscova. Astfel vor fi câte două benzi pentru ambele sensuri, și va fi o pistă destinată în special pentru bicicliști. Iluminarea bulevardului va fi la cel mai înalt nivel: cu led-uri și chiar iluminare decorativă. Lucrările vor demara în această primăvară.

    Primarul general, Dorin Chirtoacă, a precizat că treptat toate străzile din Capitală vor trece de la infrastructura sovietică la cea de tip european.

    UNIMEDIA precizează că bd. Alecu Russo va fi reabilitat în cadrul Programului „Genesis”, în baza unui împrumut de 10 milioane euro contractat de Primăria Chișinău.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com