• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Proiectul PL votat în Parlament: Pedofilii vor fi castraţi chimic

    Proiectul PL votat în Parlament: Pedofilii vor fi castraţi chimic

    06.03.2012  

    Poiectul de lege al deputatului PL, Valeriu Munteanu, care prevede castrarea chimică a pedofililor, a fost votat astăzi în lectură finală în Parlament, cu votul unanim al deputaților AIE prezenți în sală.  

    Legea prevede modificarea Codului Penal, astfel ca pedofilii să fie castraţi chimic în mod obligatoriu, iar în cazul celor care comit alte infracţiuni grave ce atentează la libertatea şi inviolabilitatea sexuală a persoanei - castrarea chimică să fie aplicată după caz. În opinia autorului proiectului, o astfel de lege este necesară și asta pentru că actualul Cod Penal prevede pedepse blânde pentru asemenea infracțiuni.

    Munteanu susține că, potrivit datelor Procuraturii Generale, se constată o tendinţă de creştere din an în an a numărului crimelor sexuale cu implicarea minorilor, iar de cele mai multe ori, infractorii sunt condamnați la cel mult 2 ani de privațiune de libertate. Astfel, reîntorși la libertate, mulți din ei recidivează. 

    Totodată, minorii din Republica Moldova au devenit o atracție pentru pedofilii din străinătate, iar adoptarea acestei legi i-ar ține departe de țara noastră, consideră deputatul PL.

    Castrarea chimică urmează a fi efectuată în ultimele 3 luni de detenție, pentru a preveni eventualele erori judiciare. ,Mai mulți deputați, însă, au avut dubii față de eficacitatea castrării chimice, spunând că aceasta are efect reversibil. În context, speakerul Marian Lupu a propus să fie indentificată o metodă alternativă de castrare, spusele lui stârnind râsete printre deputați.

    „Nimeni nu ne împiedică să identificăm și alte metode de castrare, că pe lume nu există doar metoda castrării chimice. Eu știu cel puțin una sigură și nu trebuie să chicotim. Hai să venim cu metode alternative, pentru a ne asigura că astfel de crime vor fi pedepsite pe măsură”, a spus Lupu. 

    Totuși, până la urmă, parlamentarii au decis că castrarea chimică este soluția optimă, iar eficiența acestei metode depinde de calitatea medicamentului administrat.

    UNIMEDIA precizează că metoda castrării chimice presupune administrarea medicamentului ce are ca rezultat inhibarea dorințelor sexuale, însă nu în mod ireversibil. Castrarea chimică a pedofililor este aplicată în Germania, Polonia, Rusia, Canada, Suedia și unele state din SUA.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com