• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Indiferent cine va fi preşedinte, funcţia de speaker aparţine PL-ului, de aceea nu pe noi ne deranjează alegerea preşedintelui

    Mihai Ghimpu: Indiferent cine va fi preşedinte, funcţia de speaker aparţine PL-ului, de aceea nu pe noi ne deranjează alegerea preşedintelui

    06.03.2012  

    Mihai Ghimpu sugerează că Marian Lupu ar putea pierde funcţia de preşedinte al Legislativului după ce va fi ales şeful statului, întrucât funcţia de speaker va reveni din nou Partidului Liberal, aşa cum prevede acordul de constituire a AIE.

    ,,Indiferent cine va fi preşedinte, funcţia de speaker aparţine PL-ului. Nu pe noi ne deranjează alegerea preşedintelui, dar pe PDM îi deranjează”, a declarat preşedintele liberal în seara zilei de luni, 5 martie, la o emisiune de la ProTV.
     
    În ceea ce priveşte candidaţii la funcţia de preşedinte, Mihai Ghimpu susţine că deocamdată nu s-a luat nicio decizie, chiar dacă liderul PLDM, Vlad Filat afirmă că Veronica Bacalu este în continuare candidatul AIE la funcţia de preşedinte al ţării. ,,Dacă nu vine la Chişinău, eu nu o consider candidat”, a subliniat Mihai Ghimpu.
     
    Liderul PL a spus că s-a documentat despre Veronica Bacalu de pe internet, însă informaţiile pe care le-a găsit nu sunt suficiente. ,,Noi alegem un preşedinte, dar nu un cioban la oi. Eu vreau să vorbesc faţă în faţă, să văd care este frumuseţea interioară, nu doar cea exterioară, să văd ce viziuni are. Ce să spunem noi, dacă eu n-o cunosc? Eu nu mă pricep să vorbesc prin skype. Ce, eu trebuia să mă duc la Washington să-mi iau un placat şi s-o caut pe doamna Bacalu? De ce eu să-mi bat capul, lasă să-şi bată capul cei care au îaninat-o”, a mai spus liderul liberal.
     
    Mai mult, Mihai Ghimpu a declarat că Partidul Liberal are o listă de persoane care ar putea să candideze la funcţia supremă în stat. Este vorba de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, fostul ministru al Culturii, Ion Ungureanu, fostul președinte al Parlamentului Alexandru Moșanu, şi deputatul român de origine basarabeană Tudor Panțâru, care au luptat pentru renaşterea naţională. ,,Alexandru Tănase ar fi cea mai potrivită candidatură, dar cine-l acceptă?”, a spus Mihai Ghimpu. Potrivit lui, aceste candidaturi nu sunt agreate nici de PLDM şi PDM, nici de candidatul neafiliat Igor Dodon, motiv pentru care PL a decis să nu participe la procesul de identificare a candidaţilor.
     
    În altă ordine de idei, preşedintele PL a menţionat că viitorul preşedinte trebuie să garanteze că nu va demite din funcţie niciun ministru, la solicitarea premierului. ,,Funcţia de preşedinte este una importantă. Preşedintele poate demite miniştrii la propunerea premierului. De aceea, viitorul presedinte trebuie să semneze un acord prin care se va angaja să nu demită niciun ministru al PL, dacă propunerea va fi înaintată doar de prim-ministru, fără acordul AIE”, a menţionat Mihai Ghimpu.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com