• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu — în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii februarie

    Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu — în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii februarie

    05.03.2012  

    Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu se menţin constant în topul primilor cinci cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova. Concluziile se conţin în clasamentul elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”, făcut public astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

    Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut  242,5 puncte din partea experţilor, situându-se tradiţional pe locul al treilea în top. Potrivit Directorului Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon” Anatol Ţăranu, această poziţie în top a lui Dorin Chirtoacă se datorează faptului că Primarul Capitalei continuă să rămână unul dintre cei mai promiţători politicieni din Republica Moldova. “Locul înalt în top al lui Dorin Chirtoacă vorbeşte despre perspectiva lui. Este foarte activ în viaţa politică şi se manifestă plenar”, a mai spus Anatol Ţăranu.

    Pe poziţia a 4-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna februarie, în ascensiune comparativ cu lunile trecute, s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu un total de 233 de puncte. “Această poziţie în top a lui Mihai Ghimpu prezintă valoarea pe care o are Preşedintele PL în viaţa politică. Este foarte activ şi de activitatea sa depinde foarte mult în Republica Moldova”, a menţionat Anatol Ţăranu.

    În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie se mai regăsesc Preşedintele fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă, deputaţii Corina Fusu, Victor Popa, Valeriu Munteanu, miniştrii Vitalie Marinuţa şi Anatol Şalaru.

    Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie a fost realizat în baza opiniilor a 32 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

    Departamentul Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com