• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  A fost semnat Acordul de colaborare între Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului al României

    A fost semnat Acordul de colaborare între Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului al României

    03.03.2012  

    Domnul Cătălin Baba, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România, şi domnul Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, au semnat astăzi, în contextul şedinţei comune a celor două Guverne, desfăşurată la Iaşi, o Înţelegere bilaterală privind cooperarea în domeniile tineretului şi sportului.

    Înţelegerea stabileşte principalele domenii de interes care vor forma obiectul colaborării dintre cele două instituţii de tineret şi sport centrale, precum şi obligaţiile Părţilor privind acţiunile ce se vor desfăşura în baza acesteia.

    Astfel, cooperarea în domeniul tineretului se referă la tinerii având vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani şi se va face prin schimburi de delegaţii de tineret, schimburi de experienţă între specialişti, participarea la tabere tematice, participarea la festivaluri culturale şi folclorice pentru tineret.
    În domeniul sportului, colaborarea se va realiza prin participarea echipelor sportive la competiţii şi la antrenamentele din cele două state, schimburi de antrenori, medici sportivi, reprezentanţi ai federaţiilor sportive.

    În vederea punerii în aplicare a Înţelegerii, în termen de o lună de la intrarea ei în vigoare, se va constitui o Comisie mixtă pentru colaborarea în domeniile tineretului şi sportului.

    Înţelegerea este valabilă pentru o perioadă de 5 ani şi se va prelungi automat pentru încă o perioadă de 5 ani, dacă niciuna dintre părţi nu va notifica în scris, prin canale diplomatice, intenţia de a o întrerupe.

    www.gov.ro

    Ministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, Ion Cebanu, şi Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului al României, Cătălin Ovidiu Baba, au semnat astăzi acordul bilateral între cele două state în domeniul tineretului şi sportului.

    Acordul a fost semnat după şedinţa în plen a Guvernului Republicii Moldova şi cel al României, care s-a desfăşurat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. ”Dorim să încurajăm dezvoltarea politicilor pentru tineret din Republica Moldova şi România, prin activităţi specifice: impulsionarea participării tinerilor la activităţi civice, culturale, economice şi educaţionale, stimularea creativităţii, promovarea mobilităţii elevilor şi studenţilor in spaţiul european, sprijinirea formării, pregătirii si perfecţionării profesionale a studenţilor şi tinerilor, organizarea de tabere sociale şi tematice pentru tineri.

    Dorim să cooperăm şi în domeniul sportului, prin schimb de experienţă între specialişti din ministerele competente din Moldova şi România cu privire la organizarea activităţilor sportive, finanţarea sportului de masă şi a celui de performanţă, cercetarea în sport, medicina sportivă, organizarea de stagii de pregătire comună ale loturilor naţionale, organizarea de întreceri sportive bilaterale pe discipline sportive, care ar duce la creşterea competitivităţii cluburilor sportive. 

    În acest context menţionez că semnarea înţelegererii bilaterale de cooperare în domeniul tineretului şi sportului deschide o nouă etapă a relaţiilor noastre, mai profunde, bazate pe activităţi ambiţioase de cooperare în domeniul tineretului şi sportului.” – a declarat pentru presă Ministrul Ion Cebanu. De notat că după şedinţă, Ministrul Tineretului şi Sportului va avea o întâlnire cu studenţii basarabeni din Republica Moldova.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com