• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Un grup de deputaţi liberali propun interzicerea difuzării publicităţii în cinematografe înainte şi după demonstrarea filmului

    Un grup de deputaţi liberali propun interzicerea difuzării publicităţii în cinematografe înainte şi după demonstrarea filmului

    22.02.2012  

    Interzicerea difuzării publicităţii în cinematografe înainte şi după demonstrarea filmului, precum şi sancţionarea agenţilor economici care încalcă această stipulare cu amendă de la 50 la 300 de unităţi convenţionale sunt principalele prevederi ce se conţin în iniţiativa legislativă a deputaţilor Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Vadim Cojocaru, Gheorghe Brega.

    Proiectul de lege al grupului de deputaţi liberali prevede modificarea şi completarea art. 15 din Legea cu privire la publicitate, precum şi a Codului Contravenţional al Republicii Moldova.

    Deputaţii consideră că respectivul proiect de lege va asigura protecţia drepturilor consumatorilor, care vor fi scutiţi de expunerea îndelungată la reclame rulate înainte de film, şi respectiv va contribui la realizarea scopului primar - vizionarea filmului ales la ora stabilită.

    Potrivit autorilor, spectatorii veniţi la cinematografe devin forţat consumatori de publicitate, deşi nu există argumente pentru indispensabilitatea reclamelor în sălile de cinematograf, agenţii economici influenţând vizitatorii cinematografelor.

    „Spectatorii care au achitat costul biletului pentru vizionarea peliculei cinematografice au plătit pentru prestarea unor servicii de calitate, care, în nici un caz, nu includ vizionarea pentru o perioadă îndelungată a unei serii de reclame, luând în consideraţie că preţurile biletelor stabilite de către cinematografe descurajează unii potenţiali clienţi. Este firesc că acolo unde sunt mulţi spectatori inevitabil apar şi multitudinea de reclame, şi iarăşi, pentru unii din iubitorii de film acesta este un motiv de refuz de a vizita cinematografele”, se arată în nota informativă a proiectului.

    Proiectul de lege privind modificarea şi completarea art. 15 din Legea cu privire la publicitate, precum şi a Codului Contravenţional al Republicii Moldova a fost înregistrat astăzi la Cancelaria Parlamentului şi urmează a fi discutat în comisiile parlamentare.

    www.parlament.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com