• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA

    01.02.2012  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a avut ieri o întrevedere cu William H. Moser, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspectele domeniului social din Republica Moldova şi extinderea cooperării moldo-americane pe întregul lor spectru.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a ţinut din start să exprime recunoştinţa pentru sprijinul politic al SUA în dialogul Washingtonului cu Uniunea Europeană şi statele membre şi pentru asistenţa financiară oferită pentru programele de educaţie, cultură şi infrastructură a drumurilor.

    Ambasadorul William H. Moser a menţionat că Republica Moldova va avea în continuare susţinerea Statelor Unite ale Americii în procesul evolutiv de respectare a drepturilor omului, promovare a principiilor democratice şi sporirea calităţii serviciilor publice, care are un impact major asupra vieţii populaţiei.

    În acelaşi context, la capitolul sănătatea publică, Ambasadorul a menţionat că SUA va acorda un ajutor umanitar impunător pentru sistemul de sănătate şi va organiza o serie de instruiri pentru calificarea personalului medical din Republica Moldova.

    Vicepremierul a mulţumit pentru acest ajutor şi a rugat să se examineze posibilităţile ca asistenţa să fie direcţionată preponderent către zonele rurale, unde se invocă cele mai multe insatisfacţii din partea populaţiei cu privire la calitatea serviciilor de sănătate.

    William H. Moser a subliniat că Republica Moldova în ultima perioadă înscrie istorii de succes şi că trebuie să continue ritmul şi să menţină constant comunicarea cu cetăţenii şi consultările cu societatea civilă în procesul de implementare a reformelor.

    De asemenea, agenda întrevederii a conţinut şi subiecte cu privire la traficul de fiinţe umane, violenţa în familie, combaterea şi prevenirea HIV/SIDA şi drepturile copilului.

    Părţile au agreat în comun importanţa factorului uman şi a respectării principiilor democratice întru asigurarea un dialog mutual constructiv dintre actorii cheie din SUA şi Republica Moldova.

    http://mihaimoldovanu.md/

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com