• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: "Tot ce se face, se face ca eu să nu ajung speaker”

    Mihai Ghimpu: "Tot ce se face, se face ca eu să nu ajung speaker”

    31.01.2012  

    Deşi acum o lună liderii din Alianţa pentru Integrare Europeană anunţau o poziţie comună privind organizarea referendumului constituţional, liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu afirmă că în cadrul Alianţei deja există voci care spun să renunţe la acest plebiscit. ,,Tot ce se face, se face ca Ghimpu să nu ajungă speaker”, a declarat preşedintele liberal în cadrul unei emisiuni la ProTV din seara zilei de luni, 30 ianuarie.

    ,,Ceva e putred în alianţă, noi am fi putut rezolva problema cu referendumul încă din toamna trecută, însă nu există înţelegere. Sunt voci care spun să renunţăm la referendum şi apoi să avem alegeri anticipate”, a spus Mihai Ghimpu, fără să precizeze componenta AIE care s-ar împotrivi referendumului constituţional.
     
    Totodată, liderul PL a sugerat că Moscova ar avea influenţă asupra deciziilor de la Chişinău. ,,Avem vânători care vrea să prindă mai mulți iepuri dintr-o împușcătură. Nici Lupu președinte, nici Ghimpu speaker. Avem partide cu voci din afară. Una, două, Dodon e la Moscova. Și știți cât de drag le este Ghimpu celor de la Moscova. Ce are Kuzmin cu piatra lui Ghimpu? Tot ce se face, se face ca eu să nu ajung speaker”, a spus preşedintele liberal.
     
    Mihai Ghimpu a menţionat că formaţiunea sa nu va ceda şi va promova în continuare ideea organizării referendumului şi nu va face nicio mişcare care ar aduce comuniştii la guvernare. ,,Referendumul ar fi un succes pentru Republica Moldova, dacă nu va fi organizat, atunci va fi o mare greşeală”, a conchis liderul PL.
     
    ARENA reaminteşte că liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au anunțat la 15 ianuarie că singura soluţie de depăşire a crizei politice este organizarea unui referendum Constituţional, care ar putea avea loc nu mai târziu de luna aprilie. PL a fost prima formaţiune din cadrul AIE care a prezentat la  19 ianuarie, un proiect de modificare a unor articole din Legea Supremă.  O săptămână mai târziu, liderul PLDM, Vlad Filat, declara că formaţiunea sa va înainta un proiect de modificare a Constituţiei care prevede modificarea a 18 articole din Legea Supremă. Însă, deocamdată acest proiect nu a fost făcut public.
     
    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com