• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a participat la lansarea filmului „Chişinău – o capitală europeană”

    Dorin Chirtoacă a participat la lansarea filmului „Chişinău – o capitală europeană”

    20.01.2012  

    Primarul general, Dorin Chirtoacă, a participat aseară la lansarea oficială a filmului documentar „Chişinău - o capitală europeană", realizat de OWH TV Studio, în colaborare cu Primăria Chişinău şi cu sprijinul financiar al fundaţiei germane „Hanns-Seidel".

    La evenimentul desfăşurat în incinta Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei au participat conducerea municipalităţii, şefii de subdiviziuni şi de întreprinderi municipale, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, conducerea IDIS „Viitorul" şi a OWH TV Studio, oameni de cultură, jurnalişti etc.

    În discursul său de după vizionarea filmului, primarul general Dorin Chirtoacă a ţinut să remarce asemănarea tot mai mare, pe zi ce trece, a Chişinăului cu capitalele europene, ceea ce rezultă şi din imaginile filmate. „Doar că trebuie să mergem mai departe, până vom vedea că pe toate planurile lucrurile încep să funcţioneze aşa cum trebuie - ca un ceas elveţian", a mai spus edilul-şef al capitalei.

    Documentarul despre capitala Republicii Moldova are o durată de 20 de minute şi aduce cele mai frumoase aspecte din viaţa Chişinăului: ceea ce ne face mai deosebiţi şi prin aceasta, mai atractivi pentru cetăţenii străini: turişti, investitori sau potenţiali reprezentanţi ai misiunilor diplomatice. De aceea, în film, pe anumite secvenţe, Chişinăul pare mai degrabă un oraş al viitorului. Dincolo de potenţialul turistic este oglindit potenţialul uman, cel cultural şi potenţialul economic.

    Subiectul filmului se axează pe imaginea municipiului Chişinău, în perioada de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, insistându-se pe peisajul arhitectonic şi monumentele istorice. Privitorul mai poate afla despre Chişinăul cultural: cu sărbătoarea Hramului Oraşului, festivalurile internaţionale, care se desfăşoară cu regularitate în capitală, oamenii de vază ai Chişinăului şi personalităţile care ne-au dus faima în lume etc.

    Filmul documentar „Chişinău - o capitală europeană" va fi plasat pe site-ul oficial al municipalităţii www.chisinau.md, pentru a reprezenta o carte de vizită pentru delegaţiile care ne vizitează oraşul. La acest film va fi anexată şi o ofertă investiţională, astfel încât, an cu an, Chişinăul să beneficieze de o dezvoltare.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com