• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  De Bobotează, Primăria Chişinău a inaugurat bazinul din incinta Liceului „Mihai Viteazul”. Dorin Chirtoacă: "După 18 ani de aşteptare am demonstrat că se poate"

    De Bobotează, Primăria Chişinău a inaugurat bazinul din incinta Liceului „Mihai Viteazul”. Dorin Chirtoacă: "După 18 ani de aşteptare am demonstrat că se poate"

    19.01.2012  

    După 18 ani de așteptare, Liceul ,,Mihai Viteazul” din Chișinău are un bazin modern. Inaugurarea și sfințirea bazinului a avut loc joi, 19, ianuarie, de Bobotează, ziua în care se sfințesc apele. La eveniment a participat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, șeful Direcției de învățământ din cadrul Primăriei, Tatiana Tverdohleb, precum și alți funcționari ai administrației locale.

    Bazinul din incinta Liceului „Mihai Viteazul” a fost construit de Primăria Chişinău pe parcursul anului 2011, în acest sens din bugetul municipal fiind alocați 2,7 milioane de lei. Bazinul este dotat cu grupuri sanitare şi duşuri, sistem de purificare a apei, sistem de ventilație, instalaţie de încălzire și ferestre din PVC cu geam termoizolant.
     
    ,,După 18 ani de așteptare, am demonstrat că se poate. Dacă nu ne puneau piedici cei care au guvernat înaintea noastră, mult mai multe școli aveau să aibă astfel de bazine”, a declarat Dorin Chirtoacă.
     
    Pentru cadoul de Bobotează, funcționarii Primăriei au fost răsplătiți cu un show artistic, iar Dorin Chirtoacă a primit în dar o scrisoare simbolică de la Mihai Viteazu. Doleanțele Liceului nu s-au limitat la un bazin de înot. Directorul instituției, Nelly Berezovschi, a solicitat Primăriei ajutor financiar pentru un cort de tenis, însă Dorin Chirtoacă a spus că această doleanță va fi pusă pe lista de așteptare, întrucât mai sunt alte licee care au nevoie de renovări.
     
    ARENA reamintește că săptămâna trecută, Primăria municipiului Chișinău a inaugurat sala de sport din cadrul Liceului „Alecu Russo”. Lucrările au demarat în 2007 și au costat 6,3 milioane de lei. 

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com