• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: La referendum cetăţenii vor fi consultaţi în privinţa a două subiecte

    Mihai Ghimpu: La referendum cetăţenii vor fi consultaţi în privinţa a două subiecte

    17.01.2012  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a vorbit aseară în cadrul unei emisiuni televizate despre referendumul Constituțional. Acesta a spus că cetățenii vor fi consultați în privința a două subiecte.

    "Sunt două lucruri. Primul: Schimbarea numărului de voturi necesare pentru alegerea președintelui de la 61 la 51. Al doilea: Prim-ministrul trebuie să fie numit în Parlament, de majoritatea parlamentară, iar președintele trebuie să semneze decretul de numire în funcţie a premierului", a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea "Moldova în direct" de la Moldova1.

    În cadrul intervenției sale, liderul liberal spune că în competența președintelui țării trebuie să rămână atribuțiile de comandant al forțelor armate.

    "Această decizie de a organiza referendum pentru modificarea Constituției este legal și Constituțional. Împăcați-vă cu această idee. Referitor la alegerea președintelui în mod direct de către cetățeni, atunci când vom adopta o nouă Constituție, atunci vom face și această modificare", a mai spus președintele PL.

    UNIMEDIA amintește că, după ce au încercat de nenumărate ori să aleagă președintele țării, liderii Alianței pentru Integrare Europeană au ajuns la concluzia că nu mai au decât o singură soluție - modifcarea Constituției. Iar asta doar cu ajutorul cetățenilor. Anunțul a fost făcut de către Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu. Aceștia spun că vor organiza un referendum Constituțional, cel mai probabil, în luna aprilie. Cetățenii vor fi invitați la urne să voteze pentru schimbarea unor prevederi din Constituție ce vizează alegerea președintelui. Dacă propunerile vor fi susținute de populație, președintele țării ar urma să fie ales într-o lună de zile după exercitarea votului alegătorilor.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com