• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Municipalitatea va instala panouri cu săgeată verde la dreapta pe obiectivele de semafoare din Chişinău, în scopul fluidizării traficului

    Municipalitatea va instala panouri cu săgeată verde la dreapta pe obiectivele de semafoare din Chişinău, în scopul fluidizării traficului

    16.01.2012  

    Primăria Chişinău va purcede la instalarea plăcuţelor cu săgeată verde la drepta (pe fon negru), alăturat semaforului, conform prevederilor Codului Rutier, în vederea soluţionării problemei ambuteiajelor pe arterele pricipale ale capitalei. O declaraţie în acest sens a făcut luni, la şedinţa serviciilor municipale, primarul general, Dorin Chirtoacă.

    Reacţia municipalităţii vine în urma solicitărilor Serviciului Poliţiei Rutiere, care a chemat autorităţile locale să deconecteze şi să demonteze secţiile cu săgeată verde ale semafoarelor, instalate masiv în vara anului trecut, pe motiv că aceste semnale, deşi deconectate, ar induce în eroare conducătorii auto.

    Primăria Chişinău consideră că semnalul verde luminos la drepta pe obiectivele de semafoare este o soluţie mai bună pentru fluidizarea traficului, fiind vizibil şi pe timp de noapte. Din aceste considerente, municipalitatea a venit cu propuneri legislative în acest sens, dar care n-au fost luate în consideraţie de administraţia centrală. Dorin Chirtoacă mai spune că nici motivarea economică de interzicere a culorii verde intermitent la drepta nu are relevanţă, în condiţiile când 600 de becuri (care ar funcţiona la semafoare cu indicaţia: verde la drepta) n-ar genera cheltuieli însemnate pentru bugetul municipal.

    Amintim că la iniţiativa municipalităţii, semafoare cu săgeată verde la dreapta au fost instalate la peste 20 de intersecţii din oraş, în scopul fuidizării traficului. În oraşul Chişinău funcţionează 183 obective de semafoare, dintre care - 180 municipale.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com