• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă a participat la inaugurarea Sălii de Sport a liceului "A. Russo", reconstruită capital din fonduri municipale

    Dorin Chirtoacă a participat la inaugurarea Sălii de Sport a liceului "A. Russo", reconstruită capital din fonduri municipale

    13.01.2012  
    Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea Sălii de Sport a liceului „Alecu Russo" din sectorul Râşcani al capitalei. Obiectivul a fost reconstruit capital în perioada anilor 2007-2011, din sursele bugetului municipal şi a costat în total 6,3 milioane lei.

    În alocuţiunea sa, primarul de Chişinău a menţionat că prin inaugurarea Sălii de Sport de la liceul „A. Russo", reconstruită capital, se demonstrează că şi în prezent, deşi sunt timpuri de criză, autorităţile locale investesc în educaţia şi dezvoltarea copiilor noştri. Dorin Chirtoacă le-a urat eleviilor şi profesorilor să se bucure de cadoul municipalităţii, dar şi să păstreze tot ceea ce a fost creat din surse bugetare, la care au contribuit cetăţenii municipiului Chişinău. Edilul-şef şi-a exprimat speranţa că municipalitatea va reuşi inaugurarea unor asemenea obiective cât mai des, pentru a contribui la educaţiea de calitate a elevilor.

    La rândul său, directoarea liceului, Irina Muntean a ţinut să mulţumească autorităţilor municipale pentru contribuţia adusă la edificarea sălii de sport a şcolii, pe care au aşteptat-o timp de 30 de ani. Directoarea a spus că deja a fost depăşită perioada când orele de educaţie fizică erau organizate pe corididoare sau în curtea liceului.

    Complexul de Sport al liceului „A. Russo" are 3 nivele şi o suprafaţă de peste 1200 m². Este compus din sala mare de sport, unde se poate juca minifotbal, volei şi baschet, o sală de gimnastică, sală de tenis de masă, vestiare, dotate cu duşuri şi sisteme de ventilare etc. Tot din surse municipale a fost achiziţionat mobilier şi inventar sportiv nou pentru orele de educaţie fizică.

    Pentru a mulţumi reprezentanţilor Primăriei Chişinău pentru cadoul oferit, elevii au ţinut să prezinte câteva numere de gimnastică artistică, dans sportiv, arte marţiale şi SAMBO. La finalul evenimentului, echipa de baschet a liceului „A. Russo" şi reprezentanţii Primăriei, în frunte cu edilul Dorin Chirtoacă, au jucat un meci de baschet, încheiat cu scorul de 16: 14, în favoarea oaspeţilor.

    Liceul „Alecu Russo" din Chişinău, cu predare în limba rusă, unde învaţă în prezent circa 760 elevi, a fost fondat în anul 1963, iar de 30 de ani se află în sediul de pe str. A. Russo, 10/2.

    www.chisinau.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com