• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Consiliului guvernamental pentru problemele persoanelor cu dizabilităţi

    Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Consiliului guvernamental pentru problemele persoanelor cu dizabilităţi

    13.01.2012  
    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat astăzi şedinţa Consiliului guvernamental pentru problemele persoanelor cu dizabilităţi.
    Membrii Consiliului au discutat şi au înaintat recomandări cu privire la soluţionarea problemelor persoanelor cu dizabilităţi în procesul de perfectare a certificatelor medicale pentru conducătorii auto, de asigurare cu aparate auditive şi proteze oculare.

    În acelaşi context, au fost discutate subiecte ce ţin de asigurarea accesului persoanelor cu necesităţi speciale la infrastructură. Reprezentantul Primăriei mun.Chişinău a menţionat că, în prezent, toate autorizaţiile în construcţie sunt eliberate, ţinînu-se cont de criteriul de satisfacere a necesităţilor persoanelor cu dizabilităţi.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a subliniat că asigurarea accesului nelimitat al persoanelor cu necesităţi speciale la infrastructură este un proces gradual. Totodată, este necesară sporirea acţiunilor concrete de eliminare a obstacolelor în calea accesului  la spaţiile de locuit şi la instituţiile publice.

    Mihai Mărgineanu, preşedintele Societăţii Invalizilor din Republica Moldova a mulţumit Guvernului pentru acţiunile concrete întreprinse în vederea susţinerii şi protecţiei sociale a persoanelor cu dizabilităţi.

    Majoritatea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii au fost asigurate cu cărucioare fotolii-pliante, graţie parteneriatului stabilit dintre Guvern şi organizaţia de binefacere LDS Charities, Inc. din SUA.

    La 11 ianuarie 2011, Cabinetul de Miniştri a aprobat modificările şi completările la Regulamentul cu privire la modul de scutire de TVA la importul materiei prime, materialelor, articolelor de completare a accesoriilor necesare procesului propriu de producţie de către organizaţiile şi întreprinderile societăţii orbilor, societăţilor surzilor şi societăţilor invalizilor. În conformitate cu decizia respectivă, pentru a beneficia de scutire TVA, societăţile persoanelor cu dizabilităţi trebuie să utilizeze materia primă, materiale, articole şi accesorii importate exclusiv pentru procesul propriu de activitate şi producţie. Totodată, a fost prevăzut că salariul mediu achitat salariaţilor cu dizabilităţi trebuie să constituie cel puţin 2/3 din salariul mediu pe economie.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a solicitat repetat autorităţilor publice centrale şi locale să promoveze şi să implementeze pe larg angajamentele pe care le are Republica Moldova în contextul ratificării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

    www.gov.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com