• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii din Paris au protestat în fața ambasadei Federației Ruse din Franța

    Liberalii din Paris au protestat în fața ambasadei Federației Ruse din Franța

    09.01.2012  
    Basarabenii din Paris au organizat duminică, 8 ianuarie, un miting de solidaritate și protest contra ocupației de către armata rusească a părții de est a Republicii Moldova. Cetățenii moldoveni au manifestat în fața ambasadei Federației Ruse din Paris, în cadrul unui miting autorizat de către autoritățile franceze.

    Moldovenii au ținut un minut de reculegere în memoria lui Vadim Pisari, tânărul de 18 ani care a fost ucis la 1 ianuarie de către un pacificator rus. Participanții la miting au cerut retragerea imediată și necondiționată a armatei și a armamentului rusesc de pe teritoriul Republicii Moldova.

    Oratorii au menționat că omorul lui Vadim Pisari ne amintește dureros că în anul 2012 se împlinesc 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia.

    Nicolae Dragomir, coordonatorul Consiliului Coordonator al diasporei Republicii Moldova din Franța a declarat că un pacificator poate utiliza arma doar când viața sa este în pericol.

    Petru Băț, unul din organizatorii mitingului a menționat că trezește nedumerire faptul că ucigașul "pacificator" a fost lucrător al miliției lui Smirnov, care e parte a rebeliunii și care în niciun caz nu poate fi "pacificator neutru".

    Alexandru Levițchi, președintele Clubului Liberal Paris a spus că ambasadorul rus Valeri Kuzmin a făcut declarații obraznice și mincinoase și că trebuie expulzat din Republica Moldova.

    Vasile Calmațui, unul dintre organizatorii demonstrației, a cerut autorităților Republicii Moldova să arate voință politică pentru evacuarea definitivă a forțelor armate rusești de pe teritoriul său. În opinia sa, Republica Moldova trebuie să declare teritoriul din stânga Nistrului ca fiind sub ocupație străină și să negocieze direct cu autoritățile ruse nu cu marionetele lor din Tiraspol.

    La sfârșit, manifestanții au intonat melodii patriotice. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Coordonator al diasporei Republicii Moldova din Franța, cu susținerea Clubului Liberal Paris și Grupului de Inițiativă LaParis.net.

    www.arena.md 
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com