• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația MPU privind criza politică din RM
  11.06.2020     
  Declarația MPU cu privire la marcarea în bătaie de joc a Zilei Memoriei de către regimul Dodon
  03.03.2020     
  MPU a fost împiedicată de Dodon să participe la acțiunea oficială de comemorare, de Ziua Memoriei
  02.03.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ministrul Apărării, în vizită de lucru în raionul Dubăsari

  Ministrul Apărării, în vizită de lucru în raionul Dubăsari

  26.12.2011  

  Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a vizitat Centrul de plasament de tip familial „Concordia – orăşelul copilăriei” din satul Pârâta, raionul Dubăsari.

  În ajunul sărbătorilor de iarnă, Crăciunul şi Anul Nou, ministrul Apărării a adus copiilor orfani dulciuri şi le-a oferit în dar o combină muzicală pentru activităţile cultural – artistice desfăşurate cu diferite ocazii.

  În spiritul tradiţiilor naţionale, ministrul Apărării a fost întâlnit de copiii din această instituţie cu pâine şi sare, iar cei mai isteţi şi-au etalat măiestria în calitate de dansatori amatori.

  De menţionat că Centrul de plasament de tip familial „Concordia – orăşelul copilăriei” a fost inaugurat în Pârâta în anul 2004. În prezent în cadrul instituţiei sunt îngrijiţi circa 235 de copii orfani, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani.

  De asemenea, în timpul vizitei ministrului Apărării în raionul Dubăsari, a fost desfăşurată întrevederea cu şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat şi vicepreşedinţii raionului Dubăsari. Discuţiile cu oficialii din teritoriu s-au axat pe probleme specifice de conlucrare dintre autorităţile publice centrale şi locale.

  Ministrul Apărării a discutat inclusiv cu personalul consiliului raional, primarii satelor şi şefii serviciilor desconcentrate şi descentralizate din acest raion. În cadrul întâlnirii cu factorii de decizie, ministrul Apărării s-a referit la obiectivele Guvernului Republicii Moldova, cu precădere în domeniul de apărare şi securitate.

  Pe parcursul discuţiilor, au fost abordate aspecte cu privire la reforma militară, educaţia militar - patriotică a tineretului şi încorporarea recruţilor în Forţele Armate. Ministrul Apărării a subliniat inclusiv care este aportul Armatei Naţionale în procesul de evacuare şi distrugere a pesticidelor de pe teritoriul naţional, necesitatea comercializării activelor Armatei Naţionale şi colaborarea cu organizaţiile internaţionale NATO şi OSCE.

  Vizita ministrului Apărării în raionul Dubăsari s-a desfăşurat în conformitate cu graficul zilelor de audienţă a membrilor Guvernului în teritoriu. Următoarea vizită în teritoriu a ministrului Apărării este planificată în data de 17 ianuarie 2012, în sectorul Buiucani, municipiul Chişinău.

  www.army.gov.md 

  Comentarii Adaugă comentariu
  Nume, Prenume *:
  E-mail:
  Comentariu * caractere rămase
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2020 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 4956396  | ieri: 2389 |  azi: 286 |  online: 25     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97