• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu reacţionează la atacul PSD România asupra Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

    Mihai Ghimpu reacţionează la atacul PSD România asupra Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

    14.12.2011  

    Preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, şi-a exprimat regretul în legătură acuzaţia deputatului PSD, Cristian Rizea la adresa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni privind acordarea preferenţială de fonduri asociaţiilor româneşti din Republica Moldova, anunță Radio Chișinău.

    Invitat al emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chişinău, Mihai Ghimpu a calificat declaraţia lui Cristian Rizea drept o speculaţie, aceasta fiind făcută, „în interesul partidului”. Preşedintele PL a explicat că românii din Bucureşti, Braşov sau alte oraşe au plecat în Italia cu o conştiinţă naţională integră, în timp ce atacul asupra conştiinţei naţionale a românilor din Republica Moldova a fost principala politică de distrugere folosită de sistemul comunist.

    În acest context, Mihai Ghimpu a îndemnat la revizuirea unor astfel de atitudini, „pentru că noi suntem români ca şi ei, am trecut prin mai multe greutăţi, iar aici (în Republica Moldova) se cere cu adevărat sprijinul lor”.

    Preşedintele Partidului Liberal de la Chişinău a subliniat că fondurile acordate de România Republicii Moldova, sunt, dimpotrivă, mici în comparaţia cu banii pe care Federaţiei Rusă îi alocă pentru susţinerea presei de limbă rusă din această ţară.

    Deputatul PSD, Cristian Rizea, a cerut, săptămâna trecută, demisia secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, acuzându-l de acordarea fondurilor puse la dispoziţia instituţiei în mod discreţionar asociaţiilor de români din străinătate, favorizându-le pe cele din Republica Moldova.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com