• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Anatol Şalaru anunţă despre lansarea licitaţiei pentru lucrările de reconstrucție a drumului Sărăteni-Soroca

    Anatol Şalaru anunţă despre lansarea licitaţiei pentru lucrările de reconstrucție a drumului Sărăteni-Soroca

    13.12.2011  

    Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Anatol Șalaru a participat astăzi, 13 decembrie 2011, la conferința de presă privind lansarea licitației pentru lucrările de reconstrucție a drumului de 93 de km R7 Sărăteni-Soroca (intersecția Drochia), care va fi reabilitat în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporației Provocările Mileniului.

    Conform proiectului, cei 93  km de drum au fost împărțit în patru segmente, fiecare fiind inclus în loturi separate pentru licitație. Primul segment este de 24,2 km şi  începe de la intersecţia Sărăteni până la hotarul dintre raioanele Teleneşti şi Floreşti.  Al doilea segment, cu o lungime de 20,7 km,  începe de la hotarul dintre raioanele Teleneşti şi Floreşti până la intrarea în orășelul Ghindeşti. Cel de al treilea segment de 23,2 km începe de la intrarea în or. Ghindeşti până la intersecţia cu drumul de acces spre satul Rădi-Cereşnovăţ. Ultima porțiune de drum de 24,9 km începe de la intersecţia cu drumul de acces spre satul Rădi-Cereşnovăţ până la intersecţia Drochia (intersecţia drumului R7 cu R9).

    Valentina Badrajan, directorul executiv al FPM Moldova, a precizat că licitația este deschisă până pe data de 7 februarie 2012 și este desfășurată de FPM Moldova în parteneriat cu Administrația de Stat a Drumurilor. La licitație sunt invitate să participe atât companii individuale, cât şi în asociere, care corespund cerinţelor prestabilite în sectorul drumurilor.

    În acest context, Ministrul Anatol Șalaru a precizat că după reabilitarea drumului Sărăteni –Soroca, Republica Moldova va deveni mai atractivă pentru transportatorii internaționali care vor dori să tranziteze țara. Totodată, derularea lucrărilor de reconstrucție a drumului presupune noi locuri de muncă, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra întregii economii a țării.

    Prezent la eveniment, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser a declarat în cadrul conferinței că din grantul de 262 de mln de dolari acordați de Guvernul SUA în cadrul Programului Compact, o jumătate din mijloace sunt destinate reabilitării a 93 de km, care presupune nu doar reconstrucția, dar și modernizarea traseului.

    Totodată, Leslie McCuaig, director rezident de țară al Corporației Provocările Mileniului, a menționat că traseul reabilitat și modernizat va pune bazele dezvoltării comerțului și dezvoltării agriculturii.

    În scopul îmbunătățirii siguranței rutiere în trafic, lucrările de reconstrucţie şi modernizare vor implica reabilitarea întregului sistem rutier, corecții de traseu, reamenajarea intersecțiilor cu drumurile naționale și locale etc. Conform proiectului, va  fi construit un pasaj la intersecția Sărătenii Vechi, iar trecerea de cale ferată cu viaduct pe ruta Bălţi-Mateuţi, va fi complet renovată. De asemenea, vor fi construite 3 intersecții cu sens giratoriu la intersecțiile, Rezina, satul Gura Camencii și Drochia.
    În cadrul reabilitării drumului vor fi efectuate lucrări de amenajare a stațiilor de așteptare, trecerilor pietonale de tip ,,zebră,, și benzi rezonatoare, iluminarea traseului în localitățile tranzitate, construcția drumurilor locale care facilitează accesul de la traseul reabilitat spre instituțiile sociale.

    Lucrările de reabilitare a celor 93 de km de drum urmează să înceapă în primăvara anului 2012 și vor derula până la finele anului 2014.

    www.mtid.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com