• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu - invitat la Radio Chişinău. Urmăriţi declaraţiile Preşedintelui PL

    Mihai Ghimpu - invitat la Radio Chişinău. Urmăriţi declaraţiile Preşedintelui PL

    12.12.2011  

    Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a fost invitatul special al emisiunii ,,Ora de Vârf”, difuzată luni, 12 decembrie 2011 la Radio Chișinău. Urmăriți în continuare declarațiile liderului liberal:

    Mihai Ghimpu:

    • Nu cred că este legitimă cererea liderului PLDM Vlad Filat, ca PDM să promită că nu va forma o alianță guvernamentală cu comuniștii. Comuniștii nu vor accepta un program pe care l-au adoptat aceste trei componente ale AIE. PDM dacă dorea, demult ar fi fost cu PCRM, chiar după alegeri. Motive au fost multe, chiar solicitarea PLDM de a-l demite pe procurorul general. Ar fi corect ca și unii, și alții să ofere garanții. Important să nu facem politică, încât să facem jocul comuniștilor.

    • Contează relațiile dintre lideri, o mai bună colaborare am cu domnul Lupu, decât cu domnul Filat.

    • Dodon se joacă cu propria carieră politică. În cazul în care nu este ales președintele, vom avea alegeri anticipate, iar proiectul Igor Dodon va muri, de aceea pentru Igor Dodon este corect să voteze pentru candidatura AIE. Este o greșeală sau o ambiție, este altceva la mijloc când Dodon spune că își va periclita cariera politica dacă îl va vota pe Marian Lupu. Sunt aberații și prostii când Dodon a declarat că vede similitudini între pozițiile adoptate de comuniști și liberali.

    • Noi avem nevoie de un președinte care să nu vorbească prostii despre neamul nostru. Nu vom accepta niciodată niciun urmaș al lui Stalin la conducerea Republicii Moldova. De 20 de ani n-am avut un președinte, care să spună adevărul cetățenilor. Trebuie să punem punct acestor politici.

    • Pentru că am spus adevărul în perioada în care am deținut interimatul, am pierdut voturi la alegerile parlamentare din noiembrie 2010. De 20 de ani ne preocupă problema identitară, iar din această cauză pierdem pe plan economic. Am auzit că cineva de la București este deranjat că mai multe proiecte din Republica Moldova sunt finanțate de Uniunea Europeană.

    • În cazul în care alegem președintele Republicii Moldova, dispare obiectivul consilierilor comuniști de manipulare în CMC. Pentru PL, este foarte important ca toată această gălăgie din AIE să-l afecteze mai puțin pe Dorin Chirtoacă.

    • Acum este pusă problema depolitizării instituțiilor de stat, tocmai ca SIS să nu revină PL. Noi nu cedăm. Nu avem de gând să politizăm această instituție, noi vrem doar să o reformăm. Dacă mai există oameni de a lui Reșetnicov, atunci SIS-ul trebuie de depolitizat.

    • Am întrebat miniștrii săptămâna trecută ce fac miniștrii PL. Dacă alții lucrează pentru PR, ai noștri sunt mai puțin vizibili, dar cu mici sincope, miniștrii PL se descurcă. O problemă are ministrul Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, căruia i-au fost alocate mai puțin bani de la buget. Nu cred că trebuie schimbați miniștrii, asta cum a-i schimba un cal la mijlocul drumului. Problema este ca noi toți din AIE să facem cât mai mult din ceea ce este posibil - gestionarea corectă a banilor publici și așa vom aduce creșterea economică. 

    • Dacă nu va va fi ales președintele și va avea loc alegeri anticipate, vom merge în campania electorală cu obiectivul principal - integrarea europeană, care ne poate duce în marea familie europeană, dar și rezolvarea problemelor din țară. Totuși, cred că președintele va fi ales pe data de 16 decembrie și vom munci în cei trei ani de mandat.

    • Mă tem și mi-i frică, că cei care promit că vor vota la 16 decembrie nu se vor ține de cuvânt și vom ajunge la alegeri anticipate.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com