• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă în inspecție la Piaţa Centrală: "Nimeni nu vă alungă, vrem doar să facem ordine”

    Dorin Chirtoacă în inspecție la Piaţa Centrală: "Nimeni nu vă alungă, vrem doar să facem ordine”

    09.12.2011  

    Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a efectuat vineri, 9 decembrie, o vizită de documentare la Piața Centrală pentru a face o evaluare a comerţului neautorizat din preajma pieţei. Pe lângă faptul că mulți comercianți își vând marfa pe stradă, edilul capitalei s-a arătat nemulțumit și de comerțul cu citrice în interiorul pieței, pentru că vânzătorii eliberează bonuri de casă, dar nu au autorizații.

     
    Primarul i-a îndemant pe vânzătorii ambulanți să treacă în piață să vândă, dar nu pe stradă. Comercianții însă, au spus, că sunt prea mulți și nu au loc în piață. ,,Acolo în Parlament nu se împacă, dar vreți ca noi aici în piața să facem regulă”, a spus nemulțumită o vânzătoare. ,,Daţi-ne voie să vindem produsele noastre la noi în ţară și nu ne alungați”, a spus o altă vânzătoare.
     
    Dorin Chirtoacă i-a asigurat pe comercianți că nimeni nu-i alungă, doar că vrea să fie ordine în Chișinău. Edilul a menționat că va cere să fie înăsprite controalele, iar cei care muncesc neautorizat să fie sanctionați, deși Primăria deocamdată nu dispune de pârghii în acest sens.
     
    În Chișinău sunt 40 de piețe. Potrivit admnistrației locale, din cele 18 mii de locuri disponibile, 3 mii de locuri sunt libere.
     www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com