• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Pregătiţi de iarnă. Dorin Chirtoacă face test drive cu cele mai vechi autospeciale

    Pregătiţi de iarnă. Dorin Chirtoacă face test drive cu cele mai vechi autospeciale

    07.12.2011  

    Deși parcul ,,Exdrupo” este plin de mașini din perioada sovietică, primarul Dorin Chirtoacă asigură că autospecialele sunt pregătite să curățe străzile Chișinăului dacă va începe să ningă. Pentru a fi mai convingător, edilul capitalei a făcut miercuri, 7 decembrie, un test drive pe teritoriul întreprinderii municipale ,,Exdrupo” cu cele mai vechi autospeciale.

    Cele mai vechi autospeciale datează din anul 1978, iar cele mai noi din anul 2005. Primarul s-a urcat la volanul a trei autospeciale, una din 1978, una din 1986 și una din 1990. Deși a avut nevoie de ajutorul șoferilor pentru a porni autospecialele, Dorin Chirtoacă a spus că s-a descurcat destul de bine. ,,Cea mai veche autospecială are aceeași vârstă ca și mine, adică 33 de ani și încă funcționează. O parte sunt reparate, o parte sunt reînnoite, dar se observă că sunt mult prea învechite. Cu toate acestea, anul trecut am avut o dezăpezire la un nivel mai înalt decât anii precedenți, iar sarcina de anul acesta a ,,Exdrupo” - să fie cel puțin la nivelul anului trecut”, a declarat presei șeful administrației locale.

    De asemenea, șoferii recunosc că autospecialele sunt învechite și speră că Primăria va reuși să procure altele noi, astfel încât să nu fie puși în situația să repare unele vehicule de mai multe ori pe zi. ,,În aceste câteva clipe petrecute în preajma utilajelor și văzând starea lor și anii pe care îi au, arată cât de complicat este pentru acești oameni să lucreze”, a spus primarul, adăugând că anul acesta a fost programat să fie procurate 10 autospeciale noi, însă ,,având în vedere că bugetul a fost micșorat, am renunțat la aceste investiții”. Totodată, edilul a menționat că în bugetul pentru anul viitor încă nu au fost prevăzuți bani pentru reînnoirea parcului de autospeciale, ,,dar cu siguranță va trebui procurate autospeciale noi, de tip european”.
     
    Potrivit șefului Direcției Transport din cadrul Primăriei, Adrian Boldurescu, Primăria ar avea nevoie de aproximativ 50 de milioane de lei pentru a procura alte autospeciale noi. Întrebat dacă va solicita Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să acorde câteva mașini din cele 38 achiziționate recent, Dorin Chirtoacă a spus că ,,în teritoriu situația e mult mai dificilă și din acest punct de vedere, niciodată nu am pretins la utilaje de la administrația centrală”.
     
    În prezent, întreprinderea municipală ,,Exdrupo” are în dotare 90 de autospeciale și 18 tractoare. La întreprindere muncesc 90 de angajați.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com