• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ion Cebanu: Sper să obţinem deschiderea unor noi terenuri specializate pentru hochei pe gheață

    Ion Cebanu: Sper să obţinem deschiderea unor noi terenuri specializate pentru hochei pe gheață

    06.12.2011  

    ”Chiar dacă sportul moldovenesc este relativ tânăr, cunoaștem o dinamică pozitivă, remarcată de întreaga comunitate sportivă internațională. Loturile naționale ale Republicii Moldova au dat dovadă de caracter la mai multe probe și în anul 2011 cu adevărat a ”plouat” cu medalii pentru sportivii noștri. Dar avem încă mult de muncit împreună cu federațiile sportive, inclusiv și pe segmentul hochei pe gheață”, a declarat astăzi Ion Cebanu, Ministrul Tineretului și Sportului, în cadrul unei întrevederi cu Iurie Topală, Președintele Federației Naţionale de Hochei pe gheaţă din Republica Moldova, și Serghei Iacovlev, Director pentru dezvoltare al Ligii de tineret de Hochei.

    ”Avem un plan de acțiuni bine pus la punct și se observă atenția statului în ultimii doi ani”, a remarcat în acest context președintele federației sportive. Iurie Topală a făcut o trecere în revistă a performanțelor echipei de hochei pe gheaţă HC "Platina Chişinău", fondată în 2010 și care a devenit în februarie 2011 campioană a Ligii Naţionale Române la hochei Under 18, ediţia 2010-2011, și s-a referit la diverse acțiuni sportive, inclusiv participarea la turneul internaţional de hochei pe gheaţă printre echipele de juniori categoria U-14, care a fost desfășurat la Chișinău în luna mai, curent. ”Pe lângă antrenamente în cluburile sportive, acordăm o atenție deosebită petrecerilor și evenimentelor cu caracter sportiv pentru copii și părinții acestora, pentru a le demonstra că hochei nu este un sport de elită, ci unul de masă, parte a unui mod sănătos de viață și o posibilitate extraordinară pentru tineri de a-și forma caracter de luptător”, a mai declarat Iurie Topală.

    În cadrul întrevederii au fost puse în discuție mai multe subiecte ce țin de dezvoltarea hocheiului pe gheață în Republica Moldova, inclusiv posibilitățile conlucrării între Ministerul Tineretului și Sportului și federația de profil, în vederea construcției și amenajării spațiilor sportive în anul 2012.

    ”Sper să obținem, în noul an bugetar, deschiderea unor terenuri specializate pentru hochei pe gheață, gestionate de stat, pentru ca părinții să aibă mai multe oportunități pentru copiii lor. Totodată, le doresc tinerilor care practică acest sport minunat sănătate și performanțe, inclusiv la Jocurile Olimpice de Iarnă care vor avea loc, în 2012, la Soci”, a conchis Ministrul Tineretului și Sportului.

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com