• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liderul PL, convins: Guvernul Filat are şanse mai mari să fie demis dacă PLDM nu-l votează pe Marian Lupu

    Liderul PL, convins: Guvernul Filat are şanse mai mari să fie demis dacă PLDM nu-l votează pe Marian Lupu

    06.12.2011  

    Liderul PL consideră că din nealegerea şefului statului, conform acordului AIE, ar avea de suferit şi Vlad Filat. Potrivit lui Mihai Ghimpu, acest fapt ar duce la anularea acordului de constituire a Alianţei, ceea ce ar provoca demiterea întregului guvern condus de liderul PLDM.

    "Este mai mare probabilitatea ca să fie demis în cazul în care nu votează pe Lupu decât după. Dacă nu votează pe Lupu, înseamnă că PD reziliază acordul", a ţinut să menţioneze liderul PL.

    Totodată, Mihai Ghimpu crede că sunt speculaţii declaraţiile potrivit cărora PD ar putea vota demisia guvernului împreună cu PCRM. "Acest lucru se putea întâmpla până acum", a mai spus Mihai Ghimpu, arătându-se nemulţumit de faptul că Vlad Filat îşi acuză colegii că vor funcţii. "Adică cei care s-au cocoţat - nu s-au cocoţat, dar ceilalţi vor să se cocoţeze. Interesantă logică", a punctat liderul PL.

    Deşi liderul liberalilor susţine că la şedinţele AIE s-a convenit să se meargă concomitent cu votarea bugetelor, dar şi cu alegerea preşedintelui, Mihai Ghimpu declară că nu s-a ajuns la un consens în ceea ce ţine de propunerea lui Marian Lupu de a arăta buletinele de vot. Potrivit liderului PL, deputatii AIE ar trebui să dea dovada de susţinere reciprocă. "Ca să nu apară probleme şi să nu cadă PL vinovat eu şi colegii mei vom arăta cum votăm pentru a arăta că ne-am îndeplinit acordul. Altă variantă nu există", a ţinut să mai spună Mihai Ghimpu.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com