• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Deputaţii din AIE trebuie să prezinte buletinele la ieşirea din cabina de vot ca să vadă lumea cine vrea să împingă ţara în alegeri anticipate

    Mihai Ghimpu: Deputaţii din AIE trebuie să prezinte buletinele la ieşirea din cabina de vot ca să vadă lumea cine vrea să împingă ţara în alegeri anticipate

    06.12.2011  

    Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu susține că colegii săi din partid sunt de acord cu propunerea lui Marian Lupu de a arăta buletinul de vot după ce vor ieşi din cabină la alegerile prezidențiale din 16 decembrie. ,,Lasă lumea să știe cine vrea președinte și cine vrea să împingă țara în anticipate într-un an foarte greu”, a spus Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la ProTV din seara zilei de luni, 5 decembrie.

    Potrivit lui Mihai Ghimpu, important să arate buletinele de vot deputații din Alianța pentru Integrare Europeană (AIE), iar cei care se vor împotrivi acestei propuneri, înseamnă că doresc alegeri anticipate. Prin urmare, unul din scenariile ulterioare ar fi demisia Guvernului. "Este mai mare probabilitatea ca să fie demis Guvernul, în cazul în care PLDM nu votează pe Marian Lupu. În această situație PDM va rezilia acordul AIE", a subliniat liderul liberal.

    Totuși, Mihai Ghimpu este optimist și crede că șeful statului va fi ales pe data de 16 decembrie, întrucât deputați din PDM l-au asigurat că există suficiente voturi pentru a fi ales Marian Lupu în funcția de președinte al țării. Liderul PL a refuzat să dea nume, dar a spus că "voturile nu sunt de la Rusia Unită. Voturile sunt din afara  AIE, adică din cele două tabere. Din care, veti vedea la 16 decembrie".

    Parlamentul va încerca să aleagă preşedintele ţării pe 16 decembrie. Prima tentativă, pe 18 noiembrie, a eşuat pentru că nici un candidat nu a fost înregistrat. Liderul PDM, Marian Lupu a anunuțat că își va depune dosarul pentru alegerile prezidențiale în această săptămână, fiind candidatul oficial al AIE la funcția de șef al statului.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com