• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Proiectul de modernizare a infrastructurii stradale din capitală, finanţat de BERD

    Proiectul de modernizare a infrastructurii stradale din capitală, finanţat de BERD

    02.12.2011  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, au semnat astăzi un nou Acord de împrumut, pentru realizarea unui proiect de modernizare a infrastructurii stradale din capitală.

    Pachetul de finanţare acordat de BERD este de 1,7 milioane Euro, dintre care un  împrumut de 10,3 milioane Euro, dar şi o tranşă de 1,4 milioane Euro oferită de Fondul Special de Energie Verde, administrat de BERD. Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane Euro, restul sumei urmând a fi finanţată de Banca Europeană de Investiţii (BEI). Creditul este oferit pe un termen de 10 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani, iar dobânda constituie 5 la sută anual.

    Proiectul de reabilitare a infrastructurii stradale presupune reconstrucţia a 6 străzi principale din centrul oraşului, inclusiv bd. Ştefan cel Mare şi sfânt, str. C. Negruzii, str. V. Alecsandri, str. 31 august 1989, str. Tighina şi str. Alexandru cel Bun. Pe lângă reparaţia capitală a străzilor şi trotuarelor, vor fi efectuate şi lucrări de modernizare a reţelelor inginereşti şi renovare a iluminatului public.

    Acordul de reabilitare a celor 6 străzi urmează a fi aprobat şi de către Consiliul Municipal Chişinău, la una din şedinţele următoare.

    După semnarea acordului, preşedintele BERD Thomas Mirow a declarat că instituţia financiară europeană pe care o reprezintă vine repetat cu susţinere financiară pentru dezvoltarea municipiului Chişinău, prin acordarea împrumutului pentru achiziţionarea troleibuzelor noi, iar acum pentru reabilitarea drumurilor. Preşedintele BERD şi-a exprimat spreranţa că proiectele menţionate vor oferi sprijin imediat cetăţenilor municipiului Chişinău.

    La rândul său, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a calificat drept un eveniment istoric prezenţa preşedintelui Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Chişinău şi respectiv - la Primărie, ţinând să mulţumească conducerii BERD pentru încrederea acordată municipalităţii. În acelaşi timp, edilul-şef şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Primăria Chişinău beneficiază de o atenţie deosebită din partea partenerilor europeni, în special din partea Băncii Europene  pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. „Noul proiect, de renovare a drumurilor, la fel ca şi precedentul, de achiziţionare a 102 troleibuze, vine cu standarde Europene aici, la Chişinău. Prin aceasta, BERD demonstrează din plin că îşi merită numele: de bancă europeană, pentru reconstrucţie şi pentru dezvoltare", a mai spus Dorin Chirtoacă.

    Proiectul de reabilitare a infrastructurii stradale urmează a fi implementat în perioada anilor 2012-2013.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com