• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (galerie foto)Tinerii Liberali au împărţit panglici tricolore şi au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt

    (galerie foto)Tinerii Liberali au împărţit panglici tricolore şi au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt

    01.12.2011  

    ,,Nu uităm niciodată că suntem români și ne mândrim cu acest lucru. Astăzi, în zi de sărbătoare, ne îndreptăm cu cele mai nobile gânduri către toţi cei care vorbesc, simt şi gândesc româneşte, indiferent de spaţiul geografic în care locuiesc. La mulţi ani tuturor românilor”, acesta este mesajul tinerilor liberali de Ziua Națională a României.

    Cu prilejul sărbătoririi a 93 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918, tinerii liberali au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chișinăului și au împărțit panglici tricolore.Totodată, fracţiunea Partidului Liberal a solicitat o pauză de o oră în timpul ședinței Parlamentului pentru a depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare. La depunerile de flori au participat toţi deputaţii din Fracţiunea Parlamentară PL, împreună cu Preşedintele PL Mihai Ghimpu.

    ,,Prin aceste acțiuni încercăm să sporim vizibilitatea acestei sărbători. Panglicile, în special, arată solidaritatea între români și continuitatea poporului nostru”, a declarat presei președintele Clubului Studenților Liberali, Ion Bargan.

    Tineretul Liberal consideră că ,,această zi este una remarcabilă, în care avem datoria de a cinsti o dată în plus limba noastră cea româna, cultura, tradiţiile, istoria şi credinţa, adică tot ce este legat de identitatea noastră românească. Prin acţiunile pe care le vor desfăşura în această zi, precum şi în perioada următoare, tinerii liberali vor continua să promoveze ideea de viitor european comun al Republicii Moldova şi României într-o Europă unită şi puternică”.

    În această zi, prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă participă la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României. La debutul manifestărilor un grup de tineri au scandat lozinci şi au afişat un banner cu mesajul "Basarabia e România".

     

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com