• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Oraşele Chişinău şi Alba Iulia s-au înfrăţit chiar de Ziua Marii Uniri

    Oraşele Chişinău şi Alba Iulia s-au înfrăţit chiar de Ziua Marii Uniri

    01.12.2011  

    Astăzi, de 1 decembrie, primarii de Chişinău şi Alba Iulia, Dorin Chirtoacă şi Mircea Hava, au semnat Acordul de înfrăţire între cele două oraşe. Evenimentul a avut loc de Ziua Naţională a României, la Alba Iulia, în Sala Unirii.

    Potrivit primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, semnarea protocolului de cooperare reprezintă începutul unei noi etape de colaborare între cele două urbe. „Relaţiile dintre Chişinău şi Alba Iulia au început încă în anii 1990. Iar o dovadă în acest sens e faptul că în capitala Republicii Moldova avem un bulevard care poartă numele Alba Iulia, dar şi o bibliotecă cu acelaşi nume”, a declarat Dorin Chirtoacă, menţionând că de-a lungul anilor autorităţile din Alba Iulia au alocat fonduri de carte pentru Biblioteca „Alba Iulia”.

    În acelaşi timp, primarul capitalei a afirmat că în ultimii doi ani, administraţia publica locală din Alba Iulia a donat Chişinăului busturile poeţilor Adrian Păunescu şi Grigore Vieru,  instalate pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. În context, Dorin Chirtoacă a apreciat drept unul istoric evenimentul de semnare a Acordului de înfrăţire dintre Chişinău şi Alba Iulia.

    Potrivit documentului semnat între cei doi primari, Chişinăul şi Alba Iulia îşi propun să fortifice relaţiile dintre oraşe, prin realizarea mai multor proiecte comune, iar domeniile prioritare sunt cel cultural şi social. Iniţiativa de semnare a unui acord dintre Alba Iulia şi Chişinău a fost lansată în luna octombrie curent, în timpul vizitei unei delegaţii din Alba Iulia, în frunte cu primarul Mircea Hava, la Chişinău.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com