• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Primarul Dorin Chirtoacă a semnat Convenţia Primarilor

    Primarul Dorin Chirtoacă a semnat Convenţia Primarilor

    30.11.2011  

    Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat astăzi la Bruxelles documentul privind aderarea oraşului Chişinău la Convenţia Primarilor.

    Convenţia Primarilor este o iniţiativă a Comisiei Europene, lansată la 10 februarie 2009 în Parlamentul European. Scopul Convenţiei este atenuarea schimbărilor climatice, prin programe de eficienţă energetică, inclusiv în domeniul mobilităţii urbane durabile, precum şi prin promovarea surselor de energie regenerabilă, fiind considerată o prioritate în „Planul de acţiuni al Uniunii Europene privind eficienţa energetică: realizarea potenţialului”.

    Semnatarii Convenţiei îşi asumă anumite angajamente vizavi de atenuarea schimbărilor climatice şi anume: elaborarea Planului de acţiuni pentru Energia Durabilă, document ce urmează a fi prezentat în termen de un an de la data oficială a aderării şi prin care administraţia locală respectivă demonstrează modul în care se va atinge obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 până în 20120; elaborarea unui inventar de bază privind emisiile pe care le sprijină Planul de acţiuni privind energia durabilă; adaptarea structurilor urbane, inclusiv prin alocarea de resurse umane suficiente, în vederea întreprinderii acţiunilor necesare etc.

    Membri ai Convenţiei Primarilor sunt sute de oraşe din 38 de state ale lumii.

    Pe parcursul zilei de astăzi, edilul Capitalei s-a mai întâlnit cu Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European, cu Mercedes Bresso, preşedinta Comitetului Regiunilor al UE şi cu primarul oraşului Tbilisi, Georgi Ugulava.

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com