• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă invită consilierii comunişti la dialog. ,,Fac apel la rațiune, dar nu la prostie”

    Dorin Chirtoacă invită consilierii comunişti la dialog. ,,Fac apel la rațiune, dar nu la prostie”

    02.11.2011  

    Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a lansat o invitație la dialog către consilierii comuniști pentru începerea activității Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Invitația a fost făcută pentru miercuri, 2 noiembrie, la ora 15.00, iar dacă comuniștii vor onora invitația, ședința va avea loc cu ușile închise.

    Dorin Chirtoacă a spus că comuniștii deja au confirmat prezența la această ședință. ,,Trebuie să lămurim niște lucruri cum activăm mai departe. Fac apel la rațiune, dar nu la prostie. Trebuie să le vină mintea la cap și să nu inventeze lucruri care nu există. Să renunțe la declarații populiste și să se implice plenar în activitatea CMC ”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă de miercuri 2 noiembrie.

    În opinia edilului capitalei, ,,consilierii comuniști își doresc prin boicotarea ședințelor CMC să aducă falimentul Primăriei, dar și să împingă Primăria la alegeri anticipate”.

    Consilierii comuniști au remis ieri un comunicat de presă în care se precizează că ,,încep realizarea unui studiu axat pe starea de lucruri în principalele structuri şi întreprinderi municipale din capitală, care, potrivit comuniştilor, s-ar afla într-o stare „deplorabilă”. De asemenea, în comunicat se mai menționează că fracțiunea PCRM din CMC a primit de la locuitorii capitalei 200 de mii de porunci pe care trebuie să le îndeplinească.

    În replică, Dorin Chirtoacă le-a spus că comuniștii ar trebui mai bine să respecte cele 10 porunci din Biblie, mai cu seamă ,,să nu fure și să nu falsifice documente”.

    ARENA reamintește că în ultima şedinţă a CMC, care a avut loc acum două săptămâni, consilierii au decis la solicitarea comuniștilor să amâne formarea comisiilor de specialitate pentru 3 noiembrie, pentru că nu s-au putut înţelege asupra repartizării acestora. Partidul Liberal a propus ca fiecărei fracțiuni să-i revină președinția în câte o comisie importantă și, respectiv, majoritatea membrilor în acea comisie, comuniștii însă insistă să aibă președinția în 6 din cele 7 comisii.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com