• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă: PL nu va susţine un preşedinte apolitic, ci o soluţie agreată de cele trei partide ale AIE

    Dorin Chirtoacă: PL nu va susţine un preşedinte apolitic, ci o soluţie agreată de cele trei partide ale AIE

    02.11.2011  

    Dorin Chirtoacă este de părere că Igor Dodon și Zinaida Greceanîi ar putea fi cei doi deputați comuniști care să voteze pentru alegerea unui președinte al țării înaintat de AIE. Potrivit lui, aceasta ar fi o formulă de depășire a crizei politice.

    "Partidul Liberal va respinge orice alianță cu comuniștii, fățișă sau tacită. PL nu poate face parte dintr-o astfel de construcție. Formațiunea pe care o reprezint nu va susține o candidatură apolitică, dar susținem o soluție agreată de cele trei partide ale AIE", a declarat Dorin Chirtoacă ieri în cadrul unei emisiuni la TV7.

    Referindu-se la data de 18 noiembrie, Chirtoacă nu exclude soluția "Dodon și Greceanîi". "O formulă de depășire a crizei politice ar fi ca Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, care sunt disidenți în PCRM, să voteze candidatul propus de AIE. Așa, vor avea legitimitate să se declare în opoziție pentru a veghea asupra implementării reformelor. La sigur vor obține 5-10% din electoratul moderat comunist cu acest pas, deoarece nici comuniștii nu mai vor alegeri. Ar fi o formulă de depășire a situației dificile în care ne aflăm", a mai spus acesta.

    UNIMEDIA amintește că, anterior, în presă s-a scris că gruparea lui Igor Dodon ar fi în relații proaste cu cea a lui Mark Tkaciuk. Cei doi "s-au ciupit" în presă, fără a-și spune pe nume. Vladimir Voronin a negat informațiile precum că în PCRM ar fi certuri, dar l-a criticat pe Dodon și modalitatea (n. red. Fundația "Soluția") prin care acesta se promovează. De câteva luni Igor Dodon nu mai organizează conferințe de presă la sediul PCRM.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com