• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Am găsit soluţia privind alegerea preşedintelui. După ce o vom discuta în AIE, vom face publice detaliile

    Mihai Ghimpu: Am găsit soluţia privind alegerea preşedintelui. După ce o vom discuta în AIE, vom face publice detaliile

    02.09.2011  

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost invitatul unei emisiuni radio azi la amiază. În cadrul acesteia, liberalul a vorbit despre relația din cadrul AIE, PR-ul organizat și "toamna fierbinte". 

    În cadrul intervenției sale, Mihai Ghimpu a declarat că atunci când s-a întâlnit la sfârștul lunii august cu Vlad Filat, ultimul i-a spus că nu va face o coaliție cu PCRM. "La discuții, dl Filat a zis că nu se duce cu comuniștii. Dacă a zis, atunci urmează să punem punct toți situației tensionate din AIE", a spus Mihai Ghimpu la Radio Noroc, vorbind despre importanța lui Marian Lupu la crearea Alianței pentru Integrare Europeană. 

    Fostul președinte al Parlamentului s-a arătat indignat că unii dintre colegii săi se ocupă cu PR-ul și nu vor să respecte Acordul AIE, semnat la sfârșitul anului trecut.


    Vedeți mai jos cele mai importante declarații făcute de Mihai Ghimpu:

    Despre PR:

    • "Cam mult PR în ultima vreme, în loc să ne ocupăm de economie. Este rău faptul că discutăm prin intermediul presei în AIE." 
    • "Felicitarea lui Marian Lupu de pe panourile publicitare cu ocazia Zilei Independenței era bine sa fie din partea președintelui, nu din partea PD". 
    Despre AIE:
    • "Președinția AIE este la PL acum. Vom convoca Consiliul săptămâna viitoare. Trebuie să decidem: Ne apucăm de reforme sau de campanie electorală. Dacă e vorba de prima, Vlad Filat să nu mai vorbească despre candidați veșnici. Marian Lupu nu este candidat veșnic, el este candidatul AIE. Atunci când a semnat Acordul AIE a știut că vor fi probleme, nimeni nu l-a impus, deci să-l respecte". Ghimpu i-a recomandat lui Filat să se potolească, să mai bea niște apă. "Cum reușești să te vezi cu Voronin, cu Bașkanul, dar noi luni întregi nu ne putem așeza să discutăm normal", s-a arătat indignat președintele PL. Mihai Ghimpu a negat informațiile că ar fi în buzunarul lui Plahotniuc. 
    • "Alianța nu exista dacă nu exista Marian Lupu și PD. Dacă cineva nu vrea să respecte Acordul, să se ducă cu PCRM. Eu mă descurc și în opoziție". 

    Despre alegerea președintelui și Natalia Gherman
    • "Pe Natalia Gherman cineva o vrea demult președinte. Cred că acel cineva este cel care nu vrea să-l voteze pe Lupu. Nu spun cine. Mai e nevoie de răbdare, ca să nu temperăm lucrurile înainte de concert, cum spune Caragiale. Nu am nimic împotriva ei, este un bun profesionist, își îndeplinește atribuțiile foarte bine la Ministerul de Externe. Dar în acord avem așa - 3 funcții importante în stat care revin PLDM, PD, PL - este scris și numele concret - Filat, Lupu și Ghimpu. Nu pot merge înafara acordului". 
    Despre asul din mânecă
    • "Există o problemă care creează incomodități. A avut dreptate acea persoană. Dar, am găsit soluția - trebuie să le o spun lor (n. red Marian Lupu și Vlad Filat), apoi vom face public detaliile".

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com