• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Presiuni electorale exercitate asupra echipei PL din Bălți de către autoritățile locale comuniste

    Presiuni electorale exercitate asupra echipei PL din Bălți de către autoritățile locale comuniste

    29.05.2011  

    Administrația publică din Bălți, controlată de reprezentanți ai comuniștilor, împiedică echipa PL, prin diferite metode, să desfășoare activitatea electorală în municipiul Bălți. Despre acest lucru a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, Tatiana Potâng, viceministrul degrevat al Educației, candidat la funcția de consilier municipal în Bălți.

    Tatiana Potâng a anunțat că Primăria Bălți limitează accesul echipei PL în instuțiile de învățământ, fiind date dispoziții mai multor directori  să interzică întâlnirile electorale ale candidaților PL la funcția de primar și consilieri cu pedagogii și liceenii. “Potâng nu are ce căuta în instituțiile mele de învățământ, iar PL n-are loc în graficul nostru pentru că sunt pea multe partide politice” – astfel și-a motivat decizia Alexandr Usatâi, viceprimarul municipiului Bălți.

    “În această campanie electorală, la Bălți partidele politice trebuie să-și coordoneze întâlnirile electorale cu administrația publică locală. M-am pomenit cu mai multe telefoane din partea directorilor instituțiilor de învățământ care au zis că ne așteaptă cu dragă inimă, doar că au primit indicații de la Primărie și de la Direcția de Învățământ să nu ne primească, a precizat Tatiana Potâng.

    Potrivit Tatianei Potâng, la cererea Direcției de învățământ Bălți, în data de 24 mai 2011, PL a depus la primărie un demers care conținea un grafic al întâlnirilor în instituțiile de învățământ, chiar dacă nu există nicio prevedere legală care ar obliga concurenții electorali să-și coordoneze întâlnirile electorale cu primăria. Tatiana Potîng a menționat că autoritățile locale, în baza acestui demers, au intimidat directorii de școli, fiind avertizați că vor avea probleme dacă organizează întâlniri cu reprezentanții PL. „Atmosfera, în general, resimțită de directorii care m-au telefonat, era una de teroare și frică”, a mai spus Tatian Potâng .

    Ulterior, pe 27 mai 2011, PL a depus un demers repetat, prin care este anunțat calendarul întâlnirilor electorale planificate, cu mențiunea că acestea se vor desfășura în afara orelor de curs. Chiar dacă PL nu a primit niciun răspuns la cele două demersuri, Tatiana Potâng a precizat că echipa de candidați PL la funcția de primari și consilieri din Bălți vor organiza întâlniri electorale în afara graficului aprobat de autorități.

    Tatiana Potâng a menționat și alte dificultăți pe care le întâmpină liberalii în Bălți: nu sunt organizate dezbateri electorale la postul local de televizine, căruia i-a fost suspendată activitatea în 2009 de administrația publică locală, nu există locuri special amenajate pentru afișajul electoral etc.

    PL va depune mâine o plângere la Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți pentru a solicita crearea condițiilor necesare pentru o activitate electorală liberă și corectă.

    Departamentul Comunicare și Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com