• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liberalii din Germania și România îl susțin pe Dorin Chirtoacă

    Liberalii din Germania și România îl susțin pe Dorin Chirtoacă

    28.05.2011  

    Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de primar de Chișinău, a avut o întrevedere cu Roland Werner, secretar de stat în Ministerul Economiei, Muncii și Transporturilor al Saxoniei, Germania și Cristian David, senator PNL, vicepreședintele Internaționalei Liberale.
    În cadrul discuției, la care a participat și Președintele PL Mihai Ghimpu au fost abordate un șir de subiecte ce țin de schimbul de experiență dintre municipiul Chișinău și primăria orașului Dresda, din landul Saxonia.

    “Am discutat diverse probleme și am ajuns la concluzia că avem multe similarități. Am împărtășit același trecut comunist și avem aceleași obiectiv – de a transforma societățile noastre în unele prospere, la același nivel social, economic și politic. Vom continua cooperarea noastră trilaterală, pentru a face schimb de experiență și a susține proiectele colegilor noștri din Republica Moldova”, a declarat Roland Werner, în cadrul unui briefing de presă.

    La întrevedere a fost discutat subiectul dezvoltării economice a ambelor orașe prin prisma tranziției de la o moștenire comunistă spre o administrare eficientă, liberală, în folosul cetățeanului. Au fost stabilite prioritățile de cooperare în domeniul economic, ce ar permite crearea a noi locuri de muncă, susținerea partenerilor europeni pentru proiecte de modernizare a drumurilor, fluidizării și eficientizării traficului rutier și continuarea proiectelor ce țin de asigurarea cetățenilor cu apă potabilă, precum și modenizarea sistemului de canalizare după normele europene.

    Cristian David, vicepreședintele Internaționalei Liberale, și-a exprimat convingerea că orașul Chișinău va continua parcursul său european. “Am venit la Chișinău pentru a ne arăta susținerea față de echipa Partidului Liberal și de a acorda un sprijin politic lui Dorin Chirtoacă. Totodată, ne exprimăm convingerea că primăria orașului Chișinău va continua același traseu, al reformei și dezvoltării, început în 2007, când Dorin Chirtoacă a fost ales în funcția de primar al capitalei. În colaborarea noastră pe viitor, atât la nivel administrativ, cât și la nivel politic, investim toată încrederea în viitorul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă”, a menționat Cristian David. 

    Dorin Chirtoacă a convenit cu partenerii săi din Germania și România să ridice la un nivel nou parteneriatul trilateral, atât pentru primăria orașului Chișinău cât și pentru celelalte primării din Republica Moldova, participante la viitoarele proiecte de cooperare trilaterală, Republica Moldova-Germania-România.

    “Am convenit ca pentru următoarea perioadă să fortificăm cooperarea între Chişinău şi Dresda. Avem un trecut comun, problemele au fost aceleaşi pe care le are şi Chişinăul și, reieșind din experiența colegilor noștri din Germania și România, să implementăm reformele necesare, pentru a moderniza orașul Chișinău”, a declarat Dorin Chirtoacă în discursul său.

    Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com